Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Leijonien KHL-mestari kasvanut voittajaksi vaikean kautta

Janne Jalasvaaralle on kertynyt hyvin kokemusta voittamisesta. Nyt tuo kokemus on Leijonien käytössä.

urheilu
Janne Jalasvaara
Janne Jalasvaara. (Arkistokuva)Yle

BRNO. Suomen jääkiekkomaajoukkue vahvistui tällä viikolla kahdella KHL:n finaaleisa esiintyneellä pelaajalla. Petri Kontiolasta odotetaan sentteritilanteen pelastajaa, mutta myös Janne Jalasvaaralla voi olla paljon käytöä kevään MM-kotikisoissa. Pitkä kausi ei paina vielä jaloissa, ja Jalasvaara olikin heti valmis käytettäväksi.

- Hyvältä on tuntunut. Sain puhallella melkein viikon. Ei tässä sen enempää tunnu jaloissa. Potku riittää varmasti. Nämä ovat kunnia-asioita, kun pääsee vetämään Suomi-paidan ylleen, Moskovan Dynamon puolustaja vakuuttaa ja lisää, että voittajaksi kasvamisen kaari on samankaltainen myös maajoukkueessa.

Usein sanotaan, että voittajaksi kasvetaan. 29-vuotiaalla puolustajalla on asiaan mielipide kahden perättäisen Gagarin Cup -mestaruuden jälken.

- Kyllä siinä varmasti totuutta on. Vaikeuksien kautta voittoon, eikös sitä niin sanota? Ei ole ollut aina helppoa. Minullakin on ollut polvivaivoja. Leikkauksissa on käyty, ja siinä on mennyt pari vuotta aina. Silti olen sieltä noussut aina ylös, enkä ole luovuttanut missään vaiheessa.

Jalasvaara on juhlinut KHL:n mestaruutta molempien täysien kausiensa päätteeksi Dynamossa. Jo keväällä 2011 Venäjälle KalPasta siirtynyt puolustaja on ottanut harppauksia eteenpäin Venäjällä.

- Kyllä se on kehittänyt minua aika paljonkin. Siellä joutuu painimaan Euroopan parhaiden pelaajien kanssa. Kaikki ovat hemmetin taitavia. Pitää olla koko ajan valmiina - yhtään ei passaa lepsuilla. Niin se on tietysti muuallakin, mutta siellä se korostuu. Jos tulee virheitä, siellä rankaistaan isolla kädellä, Kärppien kasvatti maalailee.

Jalasvaara seurasi vielä torstain Tshekki-ottelun katsomosta, mutta lauantaina hän pääsee tositoimiin Teemu Laakson pakkiparina. Vastassa on Venäjä, joten paljon tuttuja kasvoja luistelee vastakkaiselle puolelle.

- Venäjällä on todella taitavia ja hyviä luistelijoita. Koko ajan pitää olla hereillä. Tiivis porukka, joka puolustaa tosi hyvin ja hyökkää terävästi, Jalasvaara huomauttaa.

Venäjän Brnon-joukkueessa on kaksi erityisen tuttua kaveria Jalasvaaralle. Reilu viikko sitten Jalasvaara juhli Gagarin Cupin voittoa Sergei Soinin ja viime kevään maailmanmestarin Denis Kokarevin kanssa.

- Molemmat ovat todella hyviä kiekon kanssa, mutta myös tosi kovia taistelemaan. He eivät luovuta missään vaiheessa. He ovat yhtä sitkeitä kuin tilliliha. He taistelevat ja ovat nopeita ja älykkäitä pelaajia. Välillä on pikkuisen turhautumista havaittavissa heilläkin.

Suosittelemme

Tuoreimmat