1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Miesten Ykkönen alkaa tänään kahdella ottelulla

Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut Haka isännöi AC Oulua kello 18.30 alkaen. PK-35 Vantaan ja FC KooTeePeen kohtaaminen alkaa kello 19.00.

Kuva: Yle / Samu Lehtonen

Ennakkoon huipputasainen jalkapallon Miesten Ykkönen alkaa tänään kahdella ottelulla. Haka kohtaa Valkeakoskella AC Oulun ja PK-35 Vantaa kotonaan FC KooTeePeen.

Viime kaudella Rovaniemen Palloseura hallitsi sarjaa koko kauden ja varmistikin nousunsa Veikkausliigaan jo loppukesästä. Kaudesta 2013 on povattu kautta aikojen tasaisinta Ykköstä.

PK-35 Vantaan puolustaja Kim Raimi sysää ennakkosuosikin paineet ennakkoon tuttuihin osoitteisiin.

- Paljon on puhuttu Hakan ja SJK:n kilpavarustelusta ja onhan se totta, että juurikin nuo joukkueet ovat Vantaan ulkopuolella ne potentiaalisimmat joukkueet kärkitaisteluun. AC Oulu ja Viikingit pelaavat varsin aktiivista jalkapalloa ja tulevat varmasti viemään koviakin päänahkoja tällä kaudella, mutta riittääkö tasaisuus koko kauden läpi, se nähdään pian. Ilves ja KooTeePee ovat myös yllätysvalmiita, Raimi sanoo.

Paljon on puhuttu Hakan ja SJK:n kilpavarustelusta ja onhan se totta, että juurikin nuo joukkueet ovat Vantaan ulkopuolella ne potentiaalisimmat joukkueet kärkitaisteluun.

Kim Raimi

Vantaalaiset ovat saaneet muutamia täsmävahvistuksia joukkueeseensa. Algerialaiset Karim Benounes ja Abdraouf Zarimi ovat kovia tekijöitä Ykköseen. Raimi pitääkin joukkueen hankintoja hyvinä ja uskoo heidän nostavan tasoa entisestään

- Zarabi ja Benounes ovat ammattimiehiä ja muutkin joukkueeseen tulleet pelaajat ovat pystyneet tuomaan jotain uutta, sekä ennenkaikkea ovat sopeutuneet joukkueeseen loistavasti. Lähdemme voittamaan jokaista yksittäistä peliä ja jos suoritustasomme pysyy niin hyvänä kuin olettaa sopii tällä materiaalilla, tulemme olemaan sarjataulukossa korkealla.

PK-35 Vantaa aloittaa sarjakautensa kotiottelulla kotkalaista FC KooTeePeetä vastaan. Viime kaudella joukkueet pelasivat todella tasaisia otteluita. Kaksi niistä voitti kotkalaiset, yhden vantaalaiset. Raimi odottaakin ottelusta tasaista kamppailua.

- Luvassa on varmasti fyysinen ja tasainen vääntö, joka ratkeaa pieniin marginaaleihin kuten aina KooTeePeetä vastaan. Jokainen odottaa kauden alkua kuin kuuta nousevaa ja toivottavasti maanantaina se näkyy myös kentällä sekä katsomossa. PK-35 Vantaa on valmis kauden aloitukseen niin fyysisesti kuin henkisestikin. Kotikentällämme ainoa odotusarvo joukkueella on aloittaa kausi voitolla, mutta jokainen tietää että kävelemällä se ei tule, Raimi korostaa.

Sami Ristilän luotsaama KooTeePee on hankkinut täksi kaudeksi myös mielenkiintoisia vahvistuksia.

- Joukkueeseen on saapunut muutama uusi pelimies, joista etenkin Valeri Minkenen tuo uuden ulottuvuuden hyökkäyspeliin. Valmentaja on vaihtunut, mutta yleisilme KooTeePeellä on aina ollut taisteleva ja periksi antamaton. Erikoistilanteet tulevat myös näyttelemään isoa roolia maanantaina, sillä kummaltakin joukkueelta löytyy pelaajia joita on syytä varoa juurikin näissä tilanteissa, PK-35 Vantaan Raimi analysoi illan vastustajaa.