Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Urheiluruutu

Ihmiskuula mukana Ruotsin MM-joukkueessa

Ruotsin päävalmentaja Pär Mårts valitsi joukkueeseensa mukaan fyysisestä pelitavastaan tunnetun ja tunteita puolesta ja vastaan herättävän Andreas Jämtinin. Kisojen aikana 30 vuotta täyttävä hyökkääjä on pelannut aiemmin urallaan vain yhden MM-ottelun.

urheilu
Petri Kontiola ja Andreas Jämtin vääntävät EHT Helsinki 2011
Tomi Hänninen

*TUKHOLMA *Jämtin on pelannut valtaosan urastaan kotimaassaan Ruotsissa. Peliuransa aikana hän on kerännyt mukavasti tehopisteitä, mutta päähuomio on kiinnittynyt hänen aggressiiviseen ja fyysiseen pelitapaansa. Se on näkynyt myös jäähyminuuteissa. Kaudella 2010-11 Jämtin voitti Elitserienin jäähypörssin 158 jäähyminuutillaan. Ykköstila irtosi myös edellisellä kaudella 125 minuutilla.

Päättyneellä kaudella Jämtin pelasi Linköpingissä ja HV 71:ssä. Kokonaisjäähysaldoksi jäi 95 minuuttia, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, etteikö Tukholmassa syntynyt laitahyökkääjä pelaisi edelleen kovaa. Yksi viidestä Jämtinin pelaamasta tämän kauden pudotuspeliottelusta päättyi ennenaikaisesti pelirangaistuksen takia ulosajoon.

Jämtin on ollut mukana juniorimaajoukkueissa, mutta aikuisten tasolla hän on pelannut vasta 19 maaottelua. Jämtin nimettiin MM-joukkueeseen mukaan jo kaksi vuotta sitten, mutta hän pelasi Bratislavan kisoissa vain yhdessä ottelussa ollessaan kokoonpanossa jatkosarjan ottelussa Kanadaa vastaan.

Hyökkääjä muistetaan yhden kauden ajalta myös SM-liigasta. Kaudella 2005-06 Jämtin pelasi 37 ottelua Turun Palloseurassa. Sielläkin hän niitti mainetta fyysisellä pelitavallaan. Tunnetuin tapaus lienee se, kun HIFK:n silloinen päävalmentaja Doug Shedden lähetti Patrik Lostedtin Jämtinin kimppuun.

Jämtin on käynyt kokeilemassa kykyjään myös rapakon takana. Kaudella 2008-09 Detroitin viidennen kierroksen varaus pelasi AHL-seura Hartford Wolf Packissa ja ECHL-seura Charlotte Checkerissa. Charlottessa hän osasi näyttää pelitapansa molemmat puolet: viidessä ottelussa viisi tehopistettä ja myös 17 jäähyminuuttia. Visiitti Pohjois-Amerikassa jäi lyhyeksi, sillä Jämtin palasi kesken kauden takaisin Ruotsiin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat