Hyppää sisältöön

Paolini jatkaa pinkkipaidassa, Wigginsille takapakkia

Enrico Battaglin polki Italian ympäriajon neljännen etapin voittoon. Luca Paolini säilytti paikkansa kokonaiskisan kärjessä, kun taas Bradley Wiggins menetti tärkeitä sekunteja.

Luca Paolini Kuva: AFP / Lehtikuva

Enrico Battaglin ajoi taktisesti viisaasti osittain sateessa poljetun 246 kilometrin mittaisen vuoristoetapin Policastro Bussentinosta Serra San Brunoon. 23-vuotias italialainen pysyi koko matkan ajan pääjoukossa, vaikka useat yrittivätkin ratkaista pelin irtiotolla.

Parhaiten irtiotossa onnistui ranskalainen AG2R-tallin Sylvain Georges, joka iski viimeisessä nousussa Croce Ferratalle. Vini Fantini -tallin Danilo Di Luca ja Colombia-tallin Robinson Chalapud saivat karkulaisen kuitenkin kiinni, kun maaliin oli enää kymmenen kilometriä matkaa. Georges putosi kaksikon kannoilta, mutta pääjoukko otti heidät kiinni 700 metriä ennen maalia.

Bardiani Valvole -tallin Battaglin kukisti massakirissä maanmiehensä Fabio Fellinen ja Giovanni Viscontin ja otti uransa ensimmäisen voiton Italian ympäriajossa. Katsuha-tallin veteraaniajaja Luca Paolini ylitti maaliviivan kymmenentenä ja säilytti johtonsa kokonaiskilpailussa.

- Olen iloinen, että säilytin (johtajan) pinkin paidan, sillä tämä oli tiukka kisapäivä, kolmannen etapin jälkeen kärkeen noussut Paolini sanoi.

Italian ympäriajon yksi ennakkosuosikeista, Sky-tallin Bradley Wiggins oli etapilla epäonninen. Hän menetti viimeisellä kilometrillä 17 sekuntia jäädessään kolarisuman taakse ja putosi kokonaistuloksissa toiselta sijalta kuudennelle sijalle. Eroa Wigginsin ja Paolinin välillä on nyt 34 sekuntia.

- Tällaista tapahtuu kilpapyöräilyssä. Tämä ei ole maailman loppu, Skyn urheilupäällikkö Marcus Ljungvist totesi tallin nettisivuilla.

.
.