Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä

Kohonen ja Kyllönen tähdittävät Urheiluruudun juhlakiertuetta Sotkamossa - katso ohjelma

Tapahtumassa on luvassa myös pesäpallon tarkkusheittoa ja selostuskaraokea.

urheilu
SJK:n jalkapallonuoret Antti Aho (vas.), Nicolas Kivimäki, Topias Tuomilehto ja Matias Vainionpää esiintyivät yleisölle Urheiluruudun 50-vuotiskiertueella Seinäjoella. Aho voitti viime syksynä 11-vuotiaiden poikien jalkapallon tekniikkamestaruuden, ja Vainionpää nappasi pronssia samassa sarjassa.
Seinäjoen tapahtumassa nähtiin muun muassa jalkapallon tekniikkashow.Jarno Ranta / Yle

Yle Urheilun urheilu-uutisohjelman Urheiluruudun 50-vuotisjuhlakiertue saapuu lauantaina 11. toukokuuta Sotkamon torille. Tapahtumassa ovat mukana myös useat alueen huippu-urheilijat.

Osallistumisensa toritapahtumaan ovat varmistaneet muun muassa yhdeksän kertaa Vuoden lukkariksi valittu pesäpalloilija Toni Kohonen, läpimurtokautensa tehnyt hiihtäjä Anne Kyllönen, olympiauimari Jenna Laukkanen sekä ampumahiihtäjä Mari Laukkanen.

Urheiluruudun juhlakiertue alkoi viime viikonloppuna Seinäjoelta. Kokemukset olivat erittäin positiiviset.

- Seinäjokelaiset ottivat meidät upeasti vastaan, ja sikäläinen urheilukulttuuri teki meihin vaikutuksen. Esiintymislavalla vieraili lukuisia alueen huippu-urheilijoita kuten pikaluistelija Pekka Koskela kertomassa kuulumisiaan. Tunnelma oli kauttaaltaan rento ja hyväntuulinen, iloitsee Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu.

Paikalliset seurat olivat aktiivisesti menossa mukana ja järjestivät muun muassa tutkapotkukilpailun.

- Kovimmasta kanuunasta vastasi ehkä hieman yllättäen JymyJussien pesäpalloilija Paavo Pelto (101 km/h), mutta meitä ilahdutti erityisesti se, että juontajamme Kristiina Kekäläinen sijoittui naisten sarjassa toiseksi, Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu kertoo nauraen.

Sotkamossa niin sanottuna yleisölajina on pesäpallon tarkkuusheitto. Entisenä pesäpalloilijana Kekäläinen on luvannut kokeilla taitojaan myös tässä lajissa.

Toisena juontajana Sotkamossa nähdään Tapio Suominen, joka odottaa kiertueelta hauskoja hetkiä urheilusta kiinnostuneiden ihmisten parissa.

- Kiertueen tavoitteena on alleviivata 50-vuotiaan Urheiluruudun merkitystä, ja toisaalta tavata yleisöämme. Ja jos yleisö oikein kovasti haluaa, niin lupaan osallistua selostuskaraokeen, satoja selostuksia urallaan tehnyt Suominen lupaa.

Seinäjoella selostuskaraoken aiheena oli salibandy. Sotkamossa laji vaihtuu yleisurheiluksi.

- Karaoke on avoin kaikille halukkaille. Sotkamossa selostettava legendaarinen yleisurheiluhetki paljastetaan vasta aivan viime hetkillä, ettei kukaan voi harjoitella sitä etukäteen. Kyse on kuitenkin jostain lähivuosien klassikkokilpailusta, Marko Krapu sanoo.

Esimakua selostuskaraokesta saa Yle Urheilun nettisivuilta, jonne on kerätty Seinäjoen selostuskaraoken satoa. Myös Sotkamon selostusnäytteet pannaan kaiken kansan nähtäville nettisivuille.

Sotkamon tapahtuman aikataulu (muutokset mahdollisia):

11.00 tapahtuma alkaa

11.15 vieraana pesäpalloilija Toni Kohonen

11.45 vieraana ampumahiihtäjä Mari Laukkanen

12.15 vieraina Janne Heikkinen ja Simo Suopanki, Urheiluakatemia

12.45 vieraana uimari Jenna Laukkanen

13.15 vieraana hiihtäjä Anne Kyllönen

13.30 vieraana Juha Toivo, Kainuun Prikaati

13.45 jalkapalloseura AC Kajaanin kuulumiset

14.00 tapahtuma päättyy

Tapahtuman aikana on mahdollisuus kokeilla selostajan taitoja sekä osallistua pesäpallon heittokilpailuun. Paikalliset urheiluseurat esittelevät torilla toimintaansa. Ilmainen hernekeittotarjoilu.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat