Suora

 • Huuhkajia ja panelistijuoruja
 • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
 • Urheiluruutu
 • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
 • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
 • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
 • Urheiluruutu

Sotkamo haluaa uusia kuskeja mestaruusjunaan

Pelinjohtaja Mikko Kuosmanen odottaa Jere Vikströmiltä ja Niko Korhoselta nousua Itä-Länsi-tason pelaajiksi.

urheilu
Sotkamon Jymy

Sotkamon Jymyn viime kausi päättyi tuttuun tapaan mestaruuteen. Pesäpallon kärkiseuran tavoite on tulevalla kaudella tietenkin sama, ja ammattimaisen orgnisaation talvi on sujunut ongelmitta.

- Hyvin suunnitellusti on mennyt. Talven olemme olleet terveinä ja saaneet laadukkaita harjoituksia tehtyä. Kohti kevättä menemme ja tähtäin on syksyssä, pelinjohtaja Mikko Kuosmanen sanoo.

Joukkue säilyi lähes muuttumattomana, sillä vain Jimi Heikkinen ripusti piikkarit naulaan ja siirtyi seuran markkinointipuolelle. Etukenttämiehen lopettaminen muutti kuitenkin yllättävän paljon joukkueen kokonaisuutta.

- Ulkopelin kautta muutokset ovat yllättävän kovia, jos puhutaan mestarijoukkueesta, Kuosmanen pohtii.

- Hyvösen Janne tulee koppariksi ja takatilanteessa keskeiselle ykkösvahdin paikalle tulee Hartikaisen Antti tai Vikströmin Jere Heikkisen tilalle. Kosti Rautiainen pelaa vaihtotilanteet edessä, Kuosmanen luettelee muutoksia.

Sisäpelissä Kuosmanen puolestaan odottaa, että sotkamolaisen junioriputken läpi käyneet Niko Korhonen ja Vikström nostavat tasoaan Itä-Länsi-pelaajiksi.

- Pojat ovat pidemmän aikaa olleet mukana, mutta rooli on pikkaisen vaihtunut ja vastuu on kasvanut. Pitkässä juoksussa kun seuraa miten menestyvää joukkuetta rakennetaan, niin koko ajanhan rakennusprosessi on päällä ja mietitään myös tulevaisuutta.

- Sen suhteen he ovat nyt niitä pelaajia, joille me haemme joukkueen kanssa selkeästi isompaa roolia tulevaisuuttakin varten. Aika näyttää, pystyvätkö pojat haasteeseen vastaamaan.

Mestari väistyy viuhkan varresta, kisälli tilalle

Tuleva kausi on toistaiseksi Kuosmasen viimeinen viuhkan varressa, sillä hän siirtyy kauden jälkeen Jymyn urheilutoimenjohtajaksi. Pelinjohtajaksi nousee seuraavaksi Mikko Korhonen, joka tällä kaudella pelaamisen ohella opettelee myös johtamisen saloja.

- Mikko on ottanut ison valmennusvastuun ja itse olen hieman sivummalla talvella ollut. Olen tarkkaillut enemmän ja tehnyt fysiikkapuolella hommia poikien kanssa.

- Hän hoitaa A-poikien viuhkan ja sitä kautta ajamme häntä ensi vuodeksi sisään. Tietenkin, joka sektorilla pitää asioihin reagoida.

Jos joukkue ei hirveästi vaihdu, niin sitten pääkäskyttäjän pitää vaihtua.

Mikko Kuosmanen

Syy pelinjohtajan vaihtamiseen on varsin yksinkertainen ja se osoittaa Jymyn organisaation pitkäjänteisyyden.

- Jos joukkue ei hirveästi vaihdu, niin sitten pääkäskyttäjän pitää vaihtua, Kuosmanen toteaa.

Hän aikoo kuitenkin palata takaisin pelinjohtotehtäviin, kunhan aika sille on sopiva.

- Kyllähän tämä toki sellainen intohimo ja innostus on, että varmasti tulevaisuudessa tulen olemaan pelinjohtajana eli en missään tapauksessa kokonaan jää pois.

Lisää haastajia tarvitaan lajin kiinnostavuuden kannalta

Motivaatiota mestaruuden voittamiseen kuitenkin löytyy edelleen, vaikka viime vuodet ovatkin olleet kainuulaisten hallintaa.

- Eihän itse peli muutu, vaikka on saavuttanut paljon. Yleensä jos esimerkiksi alkuverryttelyssä ruvetaan jalkapalloa pelaamaan, niin jokainen haluaa voittaa sen pelin.

Jymyn ollessa rauhallinen siirtomarkkinoilla ovat muut joukkueet kahmineet riveihinsä kovan luokan vahvistuksia. Kuosmanen näkeekin kilpailun ainoastaan positiivisena asiana.

- Hyvinkää on selkeästi mennyt eteenpäin. Joensuu on selkeästi satsannut ja toivottavasti tulee onnistumisia, koska se olisi lajin kannalta hyvä juttu.

- Sitten divarissa seuraan ilman muuta Oulun kehittymistä, koska sellaiset 5-6 joukkuetta pitää pitkässä juoksussa saada, jotka pystyvät taistelemaan mestaruudesta. Sitä kautta lajin kiinnostavuus pysyisi korkeana.

Mahdollinen kokoonpano:

 1. Niko Korhonen 3V
 2. Antti Hartikainen 3P
 3. Aki Orava S
 4. Roope Korhonen 3K
 5. Immo Rautiainen 2V
 6. Toni Kohonen L
 7. Kosti Rautiainen 2P
 8. Janne Hyvönen 2K
 9. Jere Vikström 1V
  10 Jani Komulainen
 10. Saku Hakkarainen
 11. Onni Määttä
  PJ: Mikko Kuosmanen
  2PJ: Mikko Korhonen (pelaajavalmentaja)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat