Suora

 • Sykähdyttävin urheiluhetki
 • Katowice Minor CS:GO
 • Hiihdon Suomen Cup viestit
 • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
 • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
 • Supercoppa Juventus - Milan
 • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Kirillä uusi rakennusvaihe käynnissä

Jyväskylän Kirin joukkue koki viime kauden päätteeksi suuren muodonmuutoksen, ja joukkue rakentaa itseään jälleen uudestaan.

urheilu
Jyväskylän Kiri

Pienellä budjetilla operoiva Jyväskylän Kiri joutui syksyllä todelliseen mankeliin, kun joukkueen avainpelaajat vaihtoivat paremman menestyksen toivossa isompiin seuroihin.

Kirissä ei haluta kuitenkaan lähteä tinkimään pudotuspeleihin pääsystä.

Viime kauden joukkueesta ovat poissa Vimpeliin siirtyneet Perttu Hautala sekä Mikko Rantalahti, Joensuuhun mennyt Hannu Kiukkonen sekä Hyvinkäälle lähtenyt Kimmo Carlson.

Positiivista on, että viime vuosina vaivanneet lukkarisekoilut ovat tänä vuonna Kirille historiaa. Taneli Rantatorikka siirtyi Hyvinkäältä hakemaan ykköslukkarin vastuuta ja tulee olemaan Kirin ulkopelin sielu pikkunäppärillä väärillään.

"Muutos on ollut suuri"

Toinen täsmähankinta oli viime vuodet Joensuussa vaikuttanut Jaakko Heikkinen. Heikkinen lukeutuu ulkopelissä omalla pelipaikallaan sarjan tähtipelaajiin. Heikkiselle on luvassa enemmän vastuuta myös sisäpelissä, sillä mies vastaa lyöjäjokeri Kalle Virolaisen kanssa joukkueen kotiutusvoimasta.

- Muutos on ollut kieltämättä suuri. Viime vuodelle rakennettiin uusia rooleja uusille kavereille. Nyt sama jouduttiin tekemään tänäkin vuonna. Peli ei missään nimessä ole vielä valmista, mutta parempaa kuin viime vuonna tähän aikaan, toteaa pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Itä-Länsi-pelaaja Juho Määttälä on joukkueen sisäpelin sielu numerolla kaksi. Mies pelasi ulkopeliä viime kaudella käsivaivaisena pienessä roolissa. Nyt kuitenkin kovalyöntisen Määttälän tulee ottaa enemmän roolia myös ulkopelissä.

Harjoituspeleissä joukkue on esittänyt pirteitä otteita ja kaatanutkin ennakkoarvioissa ylemmäs arvioituja joukkueita.

Pelinjohtaja Juhani Lehtimäki tietää, millaista on toimia altavastaajajoukkueella. Tällä kaudella Lehtimäen työ on kuitenkin vielä pari astetta haastavampaa ja jokaisen voiton eteen Kiri saa esittää nappisuorituksen.

Mahdollinen kokoonpano:

 1. Ilkka Ylitalo 3K
 2. Juho Määttälä 3V
 3. Jyri Kyllönen 2V
 4. Jaakko Heikkinen 3P
 5. Taneli Rantatorikka L
 6. Ville Kotro 2P
 7. Heikki Koivula 1V
 8. Pasi Rajala 2K
 9. Atte Vatanen S
 10. Kalle Virolainen
 11. Eetu Karhulahti
 12. Joni Jokilehto
  PJ: Juhani Lehtimäki
  2PJ: Jussi Muilu

Antti Yli-Saunamäki

Suosittelemme

Tuoreimmat