Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
 • Painin MM, vapaapaini
 • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
 • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
 • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks
 • Urheiluruutu
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Ysäriä ja rillausta

JymyJussit aikoo palauttaa Seinäjoen pesishuipulle

Nurmon Jymyn ja Seinäjoen Maila-Jussien fuusioseura tähtää heti korkealle.

urheilu
Seinäjoen JymyJussit

Seinäjokelainen pesäpallounelma toteutui viime syksynä, kun kaksi mahtiseuraa Nurmon Jymy ja Seinäjoen Maila-Jussit päättivät lähteä yhteisellä joukkueella miesten Superpesikseen. Seinäjoelle syntyi pesäpalloilun fuusioseura JymyJussit.

Seinäjoen pesäpallovaikuttajat näkevät yhdistymisen uutena mahdollisuutena kehittää seinäjokelaista pesäpalloilua. Tavoitteena on saada kaupungin pesäpalloilu takaisin Suomen huipulle Jymyn vuoden 2008 SM-pronssin jälkeen.

- JymyJussit tuo uuden ilmeen eteläpohjalaiseen pesäpalloiluun. Se vaatii paljon tekoja, ei pelkästään sanoja vaan tappelutahtoa kentällä, JymyJussien toimitusjohtaja Jukka Marttala valaisee.

Hänen mukaansa JymyJussit syöksyy avauskauteensa 43 0000 euron budjetilla. Marttala sanoo jo nyt, että haastavasta esikoiskaudesta on tulossa ainakin taloudellisesti voitokas. Seura on saanut yhteistyökumppaneita niin paljon rahaa kasaan, ettei sen tarvitse huolehtia siitä, tuleeko peleihin aina 1500 silmäparia.

- Tähän mennessä katsomossa on ollut enemmän puluja kuin katsojia. Olemmekin tehneet yritysten kanssa yhteistyötä ja myyneet etukäteen lippuja. Yrityksiltä tuleekin 80 prosenttia ensimmäisen vuoden tuloistamme.

"JymyJussit pelottaa osaa seuroista"

Miten rohkeisiin eteläpohjalaisiin on suhtauduttu muualla?

Osa seuroista liputtaa ja on vilpittömästi tämän fuusion takana, mutta ehkä osaa seuroista vähän pelottaakin.

Jukka Marttala

- Seinäjoen ulkopuoliset ihmiset ja seurat ovat ottaneet JymyJussit vastaan hyvin kaksijakoisesti. Osa seuroista liputtaa ja on vilpittömästi tämän fuusion takana, mutta ehkä osaa seuroista vähän pelottaakin, Marttala sanoo.

Miksi JymyJussit pelottaa?

- Ehkä me olemme pelottava yhdistelmä siinä mielessä, että Seinäjoelta ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään. Nyt kun on ruvennut tapahtumaan, osa on ruvennut ehkä miettimään, että onko se joltain muulta pois.

Marttalan mukaan suurin osa on ollut sitä mieltä, että tämä on ainoa oikea ratkaisu.

- Kyllä se on minun omakin henkilökohtainen mielipide, että Seinäjoella on vain yksi ainut joukkue, ja se on JymyJussit, joka pelaa huippupesistä. Resurssit eivät riitä kahteen superpesisjoukkueeseen Seinäjoella, ja talvella saimme vanhat seurajäärätkin hyväksymään tämän.

Myös JymyJussien pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki sanoo, että pääseurojen huippupesistoiminta oli pakko yhdistää. Yksinkertaisesti muuta vaihtoehtoa ei tuntunut olevan, jos Seinäjoella halutaan pelata tulevaisuudessa mitaleista.

- Juniorityö on hyvää, mutta edustusjoukkue on ollut huono. Nyt oli viimeinen aika lähteä viemään hommaa kohti ammattimaisuutta ja urheilullisuutta, sanoo Kivimäki.

Tavoitteena taistella Suomen mestaruudesta kolmen vuoden päästä

Kun Nurmon Jymy ja Seinäjoen Maila-Jussit menivät ensin kihloihin ja sanoivat lopulta toisilleen kauniisti tahdon viime syksynä, päämäärä oli tähtiin kirjoitettu.

- Meidän ensimmäisen kauden tavoite on hyvin selkeä eli palauttaa pudotuspelit Seinäjoelle, ja kolmessa vuodessa on tavoitteena olla sillä tasolla, että voidaan uskottavasti pelata Suomen mestaruudesta, kertoo Kivimäki.

- Seurajohtajana uskon siihen, että meillä on ensimmäisellä kaudella mahdollisuuksia kuuden joukkoon runkosarjassa, jatkaa Marttala.

JymyJussien joukkueen runko muodostuu Jymyn viime kauden superpesisjoukkueesta. Seinäjoen ulkopuolelta uusina joukkueeseen liittyivät Ville Viita, Markku Hylkilä, Jukka-Pekka Vainionpää, Ville Hotakainen, Juha-Matti Matilainen ja Tuomas Tallbacka.

Joukkueeseen tuli vielä viime hetken muutos viikko ennen runkosarjan alkua, kun ilman vastuuta jäänyt Matti Korhonen siirtyi Pattijoen Urheilijoiden riveihin.

Mahdollinen kokoonpano:

 1. Paavo Pelto 1V
 2. Ville-Pekka Jokinen 2V
 3. Ville Hotakainen 3P
 4. Juho Toivola 3K
 5. Markku Hylkilä 2K
 6. Ville Viita S
 7. Juha-Matti Matilainen 3V
 8. Tero Viinamäki 2P
 9. Jani Viljanen L
  10 Jukka-Pekka Vainionpää
 10. Tuomas Tallbacka
 11. Markus Ojanperä
  PJ: Sami-Petteri Kivimäki
  2PJ: Pasi Tyynelä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat