Suora

  • Yhdeksäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Urheiluruutu juhlii Sotkamossa - "Toivottavasti kylmä sää ei karkota faneja"

Ylen Urheiluruudun 50-vuotiskiertue pysähtyy tänä viikonloppuna Sotkamoon Kainuuseen. Tapahtuma alkaa Sotkamon torilla lauantaina kello 11.

urheilu
Henri Määttä ja Marko Krapu
Yle Urheilun toimittaja Henri Määttä ja toimituspäällikkö Marko Krapu odottavat paljon väkeä Urheiluruudun 50-vuotistapahtumaan Sotkamon torille. Kuva: Jarno Ranta / Yle

Vaikka perjantaina sää oli Sotkamossa arktinen, Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu on luottavainen lauantain suhteen.

- Keli ei ole lupaava etukäteen, sillä on muutama plusaste ja sataa, mutta torimiljöö näyttää tosi hyvältä. Se on hyvä kompakti alue, johon saadaan seurojen kojut hyvin mahtumaan ja meidän oma traileri toiseen päätyyn. Miljöönä hyvä paikka esittäytyä ja kertoa seurojen toiminnasta.

Krapu on ilahtunut siitä, että Sotkamossa Urheiluruudun vierailua on markkinoitu hyvin etukäteen. Kauppojen seinillä on tapahtumasta kertovia julisteita. Krapu odottaakin runsaasti väkeä Sotkamon torille lauantaina.

- Luotan myös puskaradion voimaan ja toivon, että kylmä sää ei kaikkein suurimpia Urheiluruutu-faneja karkottaisi pois vaan he tulisivat nauttimaan meidän esityksistä sekä kuulemaan ennen kaikkea paikallisten huippu-urheilijoiden kuulumisia ja tutustumaan seurojen toimintaan.

Kravun mukaan toritapahtumaan kannattaa tulla myös sen vuoksi, koska on harvinaista, että Urheiluruutu käy näin massiivisesti eri paikkakunnilla.

- Nyt kun juhlimme 50-vuotista taivalta, onhan se ainutlaatuista päästä kokemaan ja näkemään Urheiluruudun tekijöitä, kuulemaan miten Urheiluruutua on ennen tehty ja tehdään nykyään. Paikalliset huippu-urheilijatkaan eivät aina ole näin sankoin joukoin ihmisten tavattavissa.

Sotkamossa vetonauloina ovat huippupesäpalloilija Toni Kohonen, maastohiihtäjä Anne Kyllönen ja ampumahiihtäjä Mari Laukkanen.

Näillä näkymin myös kahdeksan seuraa on tulossa Sotkamon tapahtumaan.

- Tämä onkin oiva mahdollisuus tutustua niiden toimintaan ja saada virikkeitä omaan arkeen.

Luvassa on muun muassa laserammuntaa, agilitynäytöksiä, voimanostoa, koripalloa, pesäpalloa ja selostuskaraokea.

- Selostusaihe on yleisurheiluun liittyvä, ja kaikki selostusklipit tulevat Yle Urheilun nettisivuille. Niistä jokainen voi katsoa miten oma ja kaverin suoritus menikään.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat