1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Suomalaisille kaksoisvoitto Enduron MM-sarjassa – kolmoisvoittokin haarukassa

Matti Seistola voitti Espanjan Puerto Lumbrerasissa ajetun Enduron MM-osakilpailun. Eero Remes oli toinen ja Juha Salminen neljäs.

Matti Seistola ajoi uransa neljänteen MM-osakilpailuvoittoon. (arkistokuva) Kuva: Marko Vihria

Enduron MM-sarjan kauden viides osakilpailu oli komeaa suomalaisjuhlaa. Husqvarnalla kilpaileva Matti Seistola ajoi Espanjan Puerto Lumbrerasissa uransa neljänteen voittoon ja TM:ää kuskaava Eero Remes ylsi toiseksi 8,36 sekuntia kärjestä.

Suomalaisille tarjolla olleen kolmoisvoiton päätti pilata espanjalainen KTM-kuljettaja Cristobal Guerrero, joka lähti päivän viimeiselle, eli 12. maastokokeelle 0,80 sekuntia siinä vaiheessa kolmantena olleen Husqvarna-kuljettaja Juha Salmisen takana. Lopulta Guerrero nousi Salmisen ohi kolmanneksi.

- Kolmas sija oli haarukassa ja menetin sen. Eipä silti, kyllä minä menetin tänään tavallaan enemmänkin. Minulla oli tuhannen taalan paikka voittaa tämä kisa, mutta kun ei niin ei, Seistolasta 11,47 sekuntia jäänyt Salminen sanoi harmissaan.

Hurjat olosuhteet

Puerto Lumbrerasin lauantain olosuhteet olivat todella haastavat.

- Lämpöä tuollaiset 30 astetta ja pölyä joka paikassa. Reitin kova pinta meni puhki 20-30 pyörän jälkeen ja se, mitä sen alta paljastui oli kuin puuterilunta. Rännistä pisti sitten esiin kiviä ja vähän muutakin. Lisäksi niissä olosuhteissa ei oikein tahtonut nähdä, mitä oli odotettavissa, Salminen kuvaili.

Viidenneksi sijoittunut Ranskan Antoine Meo johtaa sarjaa pistein 91. Seistola nousi Salmisen ohi toiseksi lukemin 78-75. Remeksen 62 pistettä oikeuttavat neljänteen sijaan.

Muista suomalaiskuljettajista Marko Tarkkala ajoi lauantaina Hondallaan E3-luokassa 12:nneksi ja Roni Nikander KTM:llä E2-luokassa 13:nneksi.