Hyppää sisältöön

Tehokas ylivoima auttoi Pittsburghin avausvoittoon

Pittsburgh Penguins teki kolme neljästä maalistaan erikoistilanteista, kun Ottawa Senators kaatui 4-1-lukemin.

Sidney Crosby (vas.) ja Chris Kunitz juhlivat maalia. Kuva: AFP / Lehtikuva

Pittsburgh Penguins kaatoi Ottawa Senatorsin 4-1-lukemin NHL:n 2. pudotuspelikierroksen avausottelussa.

Itäisen konferenssin kärkijoukkue Penguinsin voiton avain oli tehokas erikoistilannepeli, sillä joukkue teki kolme neljästä maalistaan yli- tai alivoimalla.

Paul Martin kuritti Senatorsia heti ensimmäisellä ylivoimalla, kun ensimmäistä erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia. Hänen laukauksensa muutti suuntaa Senatorsin Jeff Cowenista ja painu ohi Craig Andersonin.

Jevgeni Malkin kirjautti maaliin syötön, ja venäläisellä on nyt syöttöpiste jokaisessa Penguinsin pelaamassa seitsemässä pudotuspeliottelussa. Yhteensä syöttöjä on kymmenen.

- Olemme olleet hyviä ylivoimalla. Joskus se onnistuu, joskus ei, mutta on aina hienoa aloittaa ottelu ylivoimamaalilla. Saa koneen käyntiin hyvin, Chris Kunitz kertoi NBC:lle.

Senators tuli tasoihin kaksi minuuttia myöhemmin, kun Colin Greening teki uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin.

Kotijoukkue siirtyi kuitenkin vielä ennen ensimmäisen erän päätöstä johtoon, kun Malkin osui tasakentällisin Kunitzin ja James Nealin syötöistä.

Toisen erän ainoan iski, jälleen ylivoimalla, Kunitz, kun hän sai siirtää paluukiekon maalin edestä verkkoon.

Viimeinen naula Senatorsin arkkuun nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun Pascal Dupuis ja Matt Cooke karkasivat alivoimalla 2-1-hyökkäykseen ja Dupuis viimeisteli 4-1-lukemat.

- Tämä on taas uusi sarja ja opimme paljon ensimmäisestä sarjasta New York Islandersia vastaan. Pelasimme tänään hyvin ja myös (Tomas) Vokoun oli maalilla huikea, Dupuis sanoi.

.
.