Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Hiihtoliiton puheenjohtajavaali käy kuumana

Suomen Hiihtoliiton puheenjohtapelissä on mukana kaksi ehdokasta. On kuitenkin mahdollista, että Lauri Kettusen ja Jukka-Pekka Vuoren rinnalle nostetaan loppuhetkillä vielä yllätysehdokas.

urheilu
Lauri Kettunen ja Jukka-Pekka Vuori tavoittelevat Hiihtoliiton puheenjohtajuutta.
Suomen Hiihtoliiton puheenjohtapelissä on tällä hetkellä mukana kaksi ehdokasta.

MM-vuodesta johtuen liiton kaikkien lajiryhmien talousluvut ovat painumassa miinukselle. Pohjoismaiset hiihtolajien lisäksi myös alppihiihto tekee tänä vuonna tappiollisen tuloksen.

Mäki-yhdistetyn tulos painunee 50 000 euroa miinukselle, oma pääoma on arvioiden mukaan taseessa miinuksella noin 530 000 euroa, josta vanhaa, jo viime keväänä ollutta velkaa on noin 490 000 euroa.

Maastohiihto ry:kään ei pääse kuiville, tulos pudonnee noin 50 000 euroa pakkaselle.

- On todennäköistä, että myös maastohiihto tulee tekemään pienen, niukan tappion, Maastohiihto ry:n puheenjohtaja Reijo Alakoski myönsi, mutta ei omien sanojensa mukaan ollut kuullut mahdollista 50 000 euron tappiota.

- Ei ole hirveän kauan aikaa, kun olimme vielä nollabudjetissa. Jos tuo väite (50 000 euron tappiosta) pitää paikkansa, niin olen hieman kyllä yllättynyt siitä.

Lajiryhmien tulos voi nousta plussalle, jos Suomen Hiihtoliitto jakaa tuottoaan lajiryhmille ennen tillinpäätöstä.

Hiihtoliiton puheenjohtaja vaihtuu lauantaina, sillä istuva puheenjohtaja Matti Sundberg ei asetu enää ehdolle tehtävään. Jukka-Pekka Vuori on saanut yllättäen haastajan Lauri Kettusesta. Molemmat ovat mäki-yhdistetyn vaikuttajia. Likainen puheenjohtajapeli painostus- ja junttakirjeineen on laantunut ainakin hetkeksi.

- Junttakirjeitä ei todellakaan ole lähdössä eikä lähde. Siellä on kaksi erinomaista ehdokasta, kumpikaan ei tule maastohiihdon leiristä. Jokainen maastohiihdon valtuutettu käyttää omaa harkintaansa tulevassa vaalissa, Alakoski sanoi.

Vaikka sotakirveet on haudattu, taustalla kuhisee. Lauri Kettusen ehdokkuuden takana on samoja henkilöitä, jotka ovat pelanneet kyseenalaista puheenjohtajapeliä. Kysymys kuuluukin, onko tarkoitus sekoittaa pakkaa, niin että viime hetkillä talutetaan näyttämölle vielä uusi yllätysehdokas.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat