Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Nummiset tekivät historiaa: ensimmäinen isä ja poika –pari Hall of Famessa

Teppo Numminen aateloitiin sunnuntaina IIHF:n kunniagalleriaan, Hall of Fameen.

urheilu
Teppo Numminen
YLE

Moninkertainen arvokisamitalisti Teppo Numminen aateloitiin sunnuntaina Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) kunniagalleriaan eli Hall of Fameen.

Nummisen valinta kunniagalleriaan on historiallinen, sillä myös hänen isänsä Kalevi Numminen on kunniagallerian jäsen. Vanhempi Numminen valittiin kunniagalleriaan vuonna 2011. Kaksikko on ensimmäinen isä ja poika –pari kunniagallerian historiassa.

Numminen pelasi pitkällä urallaan neljät olympialaiset, joista tuliaisina oli kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Maajoukkueuraan mahtui myös kolmet MM-kisat, kaksi Canada Cupia ja kaksi World Cupia.

Vuonna 2009 pelaajauransa lopettanut Numminen on Teemu Selänteen jälkeen toiseksi eniten NHL-otteluita pelannut suomalainen. 20 kauden aikana runkosarjaotteluita Winnipegin, Phoenixin, Dallasin ja Buffalon riveissä kertyi yhteensä 1372 kappaletta. Näissä otteluissa syntyi yhteensä 117+520 tehopistettä.

Nykyään Numminen toimii valmentajana NHL-seura Buffalo Sabresin organisaatiossa.

Suomalaisen puolustajalegendan lisäksi galleriaan valittiin Mats Sundin, Peter Forsberg, Paul Henderson ja kaksi naisten olympiakultaa Kanadalle voittanut Danielle Goyette.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat