Suora

  • Urheiluruutu

Viscontin sooloajo toi etappivoiton

Giovanni Visconti ratkaisi pelin hyvissä ajoin pyöräilyn Italian ympäriajon 15. etapilla. Kokonaistilanteessa ei tapahtunut kärjen osalta muutoksia.

urheilu
Giovanni Visconti
Giovanni Visconti.EPA

Italian ympäriajon kovimpana pidetty etappi poljettiin vuoristossa varsin talvisissa olosuhteissa. Etappia lyhennettiin 4,2 kilometriä 145 kilometriin lumen takia jo eilen, mutta tästäkin huolimatta ajajat joutuivat nousemaan Ranskan puolelle, Col du Galibierille lumisateessa.

Movistar-tallin Giovanni Visconti ratkaisi pelin hyvissä ajoin, kun hän karkasi seitsemän ajajan ryhmästä viimeistä edellisessä nousussa, noin 20 kilometriä ennen maalia. Carlos Betancur, Przemyslaw Niemiec ja Rafal Majka pystyivät parhaiten seuraamaan italialaista, mutta eroa voittajaan kertyi kuitenkin 42 sekuntia. Parhaimmillaan eroa oli jo kahden minuutin verran.

Giron kokonaistilanteessa ei tapahtunut muutoksia kärjen osalta, sillä seitsemäntenä maaliin polkenut Vincenzo Nibali jatkaa edelleen ykkösenä 1.26 Cadel Evansia edellä. Kolmanneksi tänään sijoittunut Niemiec kavensi eroaan Nibaliin parillakymmenellä sekunnilla.

- Halusin puristaa eroa kilpailijoihini ja yritin karkuun heiltä lopussa. Vaikka se ei onnistunutkaan täysin, olen silti tyytyväinen tähän, Espanjan ympäriajon vuonna 2010 voittanut Nibali kertoi.

28-vuotias sisilialaisen johto on jo vakuuttavaa luokkaa, sillä jäljellä on enää kuusi etappia, joista kolme poljetaan vuoristossa. Maanantaina Girossa on vapaapäivä. Tiistaina poljetaan jälleen vuoristossa, kun edessä on 238 kilometrin mittainen etappi Valloiresta Ivreaan.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat