Suora

  • Miesten normaalimatka, Anterselva

Sakari Salminen jättää KalPan – siirtyy Torpedoon

Kuopiolaisseura tiedotti asiasta tiistaina. Hyökkääjän uusi seura on Torpedo Nizhni Novgorod.

urheilu
Sakari Salminen Saksa-ottelussa.
Sakari Salminen siirtyy Itä-Euroopan kiekkoliiga KHL:ään.Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigassa pelaava KalPa menettää viime kausien parhaan pistemiehensä Sakari Salmisen Itä-Euroopan kiekkoliiga KHL:ään. KalPa ja Salmisen uusi seura, Torpedo Nizhni Novgorod (siirryt toiseen palveluun) tiedottivat asiasta tiistaina.

Siirtyminen KHL-seuraan erittäin onnistuneen SM-liigakauden jälkeen oli odotettu uutinen. 24-vuotiaalla Salmisella oli sopimus KalPan kanssa ensi kaudeksi, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden KHL:ään siirtymiseen.

Sakari Salminen edusti Suomea sunnuntaina päättyneissä jääkiekon MM-kisoissa.

- Kuopioon tullessa tavoitteet olivat menestyä joukkueena ja kehittyä seuraava askel pelaajana. KalPassa nousin pelaajana sille tasolle, että pystyin asettamaan uralle uuden tavoitteen. KHL on ollut tavoite ja yksi tavoite on nyt saavutettu, Salminen kertoo seuran tiedotteessa.

- Haluamme kiittää Sakkea kolmesta hienosta kaudesta, jotka hän on ollut meille iso pelaaja. Kolme kautta on pitkä aika ja kotiyleisömme sai ihastella miehen taitoja tuon ajan illasta toiseen, toimitusjohtaja Kimmo Kapanen toteaa.

Toimitusjohtaja: Ei kannata odottaa superhankintoja

Kimmo Kapasen mukaan seura aikoo nyt antaa lisää vastuuta joukkueen nuorille lupauksille, eikä nimekkäitä hankintoja ole välttämättä lähiaikoina odotettavissa. Seura hakee riveihinsä ensisijaisesti vielä yhtä puolustajaa.

- Jos Jukka Voutilaisen toipuminen hermovammastaan on odotettua hitaampaa, joudumme lisäksi harkitsemaan keskushyökkääjän hankkimista, Kapanen kertoo Yle Savolle.

Kimmo Kapanen ei paljasta rahamäärää, jonka KalPa tienasi Salmisen siirrolla, mutta kyse on kuitenkin "merkittävästä summasta". Kapasen mukaan siirtokorvaus on kuitenkin pienempi kuin viime ja toissa kaudella tapahtuneissa Matti Kuparisen ja Ari Ahosen siirroissa.

Lähteet: KalPan tiedote, Torpedon nettisivut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat