Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Korhonen himoitsee MM-kultaa

”Pari viikkoa lepoa, niin uskoisin, että pystyn harjoittelemaan normaalisti.”

urheilu
Antti Korhonen
Antti Korhonen saattaa lopettaa hienon uransa elokuun MM-kisoihin. Jarno Ranta / Yle

Kuopiolainen taidoka Antti Korhonen, 28, lähtee tavoittelemaan MM-kultaa, vaikka on juuri nyt toipilaana voimaharjoittelussa sattuneen loukkaantumisen vuoksi.

- Tällä hetkellä on pieni alaselän revähdys, mutta se on varmasti pieni vamma. Pari viikkoa lepoa, niin uskoisin, että pystyn harjoittelemaan normaalisti.

Uransa aikana moninkertainen Euroopan mestari ja MM-pronssimitalisti on joutunut kokemaan myös muita takaiskuja. Häneltä on leikattu muun muassa olkapää, minkä vuoksi hän joutui harjoittelukieltoon noin puoleksi vuodeksi viime vuonna.

- Kilpailutilanteessa on myös pari luuta murtunut, mutta ne ovat parantuneet. Kun on kontaktilaji, aina voi saatua, mutta yllättävän vähän loukkaantumisia sattuu.

”Maailmanmestaruus ei tule automaattisesti”

Korhonen sanoo, että Pasilan elokuisissa MM-kisoissa on monta kovaa vastustajaa, joten maailmanmestaruus ei tule automaattisesti.

- Josko se olisi mahdollista, kun teen paljon töitä ja harjoittelen kesällä?

Harjoittelussa on nyt menossa peruskuntokausi, ja sitten alkaa valmistautuminen kilpailukauteen.

- Vielä on kestävyys-, voima- sekä lajiharjoittelua, mutta kun enää on muutama kuukausi kisoihin, harjoittelu alkaa siirtyä kilpailusuoritusten hiomiseen ja enemmän ottelutyyppiseen, kun minulla se on päälaji. Kuntohuippua tässä yritetään hioa.

Kaveri innosti lajin pariin

Korhonen ajautui lajiin, kun hän päätti kaverinsa kanssa aloittaa jonkun lajin. Jo lapsena hän kokeili eri kamppailulajeja, kuten karatea, aikidoa, ja judoa ja jujutsua.

- Sitten taido jollain tavoin innosti ja antoi tarpeeksi haastetta Melko haastava laji on kyseessä, ja tuntuukin siltä, että ikinä ei ole valmis vaan aina on työtä, toteaa Korhonen.

Hän saattaa lopettaa aktiiviuransa MM-kisoihin.

- Voi olla, että siirryn valmennukseen tai jos vielä innostun, kilpailen. Iän puolesta voisin vielä kilpaillakin, mutta minulla on jo kymmenen vuotta aktiivista kilpailua takana.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat