Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Toni Kohosen ura jatkuu Sotkamossa ensi kaudellakin

Lukkarivelho jatkaa uraansa myös ensi kaudella Sotkamon Jymyssä.

urheilu
Toni Kohonen
Toni Kohonen.Sotkamon Jymy

Toni Kohonen on tehnyt Sotkamon Jymyn kanssa toistaiseksi voimassa olevan jatkosopimuksen. Kohonen pohtii yhdessä Jymyn kanssa jatkoa vuosi kerrallaan. Näin ollen Kiteen Pallon kasvatti tulee pelaamaan uransa loppuun asti Jymy-paidassa.

Kohonen on edustanut Jymyä miesten Superpesiksessä 2000-luvulla ennen tätä kesää kuutena kautena, joista peräti viisi on päättynyt mestaruusjuhliin.

36-vuotiaan Kohosen päätös jatkamisesta nimenomaan Jymyn väreissä ei ollut vaikea.

– Turha näitä päätöksiä on syksyyn jättää ja koko kesän sitten arpoa, josko sitä jatkaisi tai ei. Kun on halu jatkaa ja seurakin oli halukas jatkamaan sopimusta, niin turha se on kauemmin päätöstä miettiä. Parempi katkoa huhuilta heti siivet, Kohonen toteaa.

”Ennätykset on tehty rikottaviksi”

Seitsemän pesäpallon Suomen mestaruutta saalistaneen Kohosen vyöltä löytyy myös 16 Itä-Länsi -ottelua, seitsemän vuoden lukkari-palkintoa. Hänet on myös kahdesti valittu vuoden miespesäpalloilijaksi. Voitontahtoa ja pelinälkää löytyy tästäkin huolimatta edelleen.

– Voittaminen kiinnostaa edelleen, ainahan menestyksekkään syksyn haluaa kokea uudelleen. Tämän lisäksi on hienoa elää ja kokea kausi joukkueen kanssa, niin ylä- kuin alamäet, Kohonen tuumaa.

Kohosen jatkosopimus tarkoittaa myös käytännössä sitä, että lautasvelholla on mahdollisuus siirtyä tulevien kausien aikana pesispörssipisteissä kaikkien aikojen listan kärkeen.

Listalla kolmantena olevalla Kohosella on pesispörssipisteitä tällä hetkellä 2556. Edellä ovat vain Kari Kuusiniemi (2704) ja Pasi Pirinen (2613).

Tällä kaudella Kohosella on mahdollisuus ensimmäisenä pesäpalloilijana yltää 17:nteen miesten Itä-Länsi -otteluun.

– Eikös se vanha sanonta mene niin, että ennätykset on tehty rikottaviksi. Vaikka ajatukset kyseisistä ennätyksistä lämmittävätkin mieltä, en ole asettanut niitä ensisijaisiksi tavoitteiksi. Joukkueen menestys on tärkeintä ja ennätykset sitten tulevat jos tulevat, Kohonen pohtii.

Nykytahdilla nuo ennätykset tulevat vuorenvarmasti rikkoutumaan. Toni Kohonen tulee olemaan lajin kiintotähti vielä tulevinakin kausina, aina niin kauan kuin pelihalua ja voitonnälkää riittää. Ja niitähän riittää, mitä peliesityksiin ja miehen omiin sanoihin on uskominen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat