Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Kohonen sivalsi Jymyn voittoon

Sotkamon Jymyn lukkari Toni Kohonen tykitti ratkaisun kolmosluukusta Helsingissä. Joukkue toipui surkeasta avausjaksosta ja nujersi Hyvinkään Tahkon.

urheilu
Jymyn lukkari Toni Kohonen vauhdissa.
Lehtikuva

Sotkamon lukkari Toni Kohonen ratkaisi Jymylle 1-0 (1-1, 3-2) voiton Hyvinkään Tahkosta Töölön stadionilla tykittämällä toisella jaksolla kolmosluukusta kerralla kaksi juoksua 0-1-tappiotilanteessa.

Jo etukäteen oli odotettavissa nihkeä ja vähäjuoksuinen ottelu. Sateen liukastama nurmi teki etenkin sisäpelin haasteelliseksi molemmille joukkueille.

Avausjakso päättyi tasatilanteeseen 1-1. Immo Rautiainen vei ensin Sotkamon johtoon. Viime vuoden pesäpalloilija Juha Korhonen tasoitti taukoluvut. Hyvinkää laittoi alussa hallitsevan mestarin ahtaalle järkevän ja yllätyksellisen ulkopelinsä ansiosta.

- Tämän parempaan ulkopeliin emme Jymyä vastaan pysty. Pakko oli kaivaa historian kirjoista vanhoja ulkopelikuvioita ja toimiva pelisysteemi löytyi, paljasti lopputulokseen pettynyt Tahkon pelinjohtaja Pasi Virtanen keskikentän sumputustaan.

Sotkamon Toni Kohonen myönsi, että avausjakso oli heiltä surkea.

- Katastrofin ainekset olivat ilmassa pelin alussa, huokaisi Kohonen helpotuksesta pelin päätyttyä.

Katastrofin ainekset olivat ilmassa pelin alussa.

Toni Kohonen

Toisella jaksolla tehtiin jo viisi juoksua. Jymy oli tauolla löytänyt avaimet Tahkon uuteen ulkopelikuvioon ja rakenteli tilanteita pienillä vaihtolyönneillä. Timo Rantatorikka vei Tahkon 1-0-johtoon ennen kuin Kohonen rankaisi kolmosluukusta kahden juoksun arvoisesti.

Hyvinkää teki sotkamolaisen nousun ja tasoitti vielä viimeisellä sisävuorollaan 2-2. Ratkaisu syntyi Jymyn tasoittavalla harhaheitolla. Tahkon 3-vahti Ville Harju ei saanut tappoheittoa kiinni ja nopsajalka Niko Korhonen syöksyi jakson ja koko ottelun voittojuoksun 3-2.

- Pistekin olisi tyydyttänyt. Mutta parempaan emme pystyneet. Alussa pystyimme horjuttamaan Jymyä, mutta äkkiä se löysi oikeat lyöntiratkaisut, Virtanen jatkoi.

- Tiesimme että kotiuttaminen tulee olemaan tänään vaikeaa, totesi Jymyn Mikko Kuosmanen.

Kolmostilanteet merkittiin Jymylle 13-8 reilun tuhannen silmäparin edessä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat