Hyppää sisältöön

Jääpallomaajoukkueelle uusvanha päävalmentaja

Antti Parviainen toimi tehtävässään myös kausilla 1989-1992 ja 1997-1999. Sopimus on kaksivuotinen.

Antti Parviainen. Kuva: Pekka Huovila

Suomen jääpallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty kaksivuotisella sopimuksella Antti Parviainen. Tehtävässään Tommy Österbergiä seuraava 53-vuotias Akilles-luotsi on toiminut tehtävässä aiemminkin kahteen otteeseen, kausina 1989-1992 ja 1997-1999.

- Viime MM-kisat osoittivat, että meillä on hyvä joukkue, mutta kilpailu jääpallossa kovenee koko ajan. Kazakstan, Norja ja USA ovat nousseet haastamaan Suomea ja kaksi suurta, Ruotsi ja Venäjä ovat aina kovia. Österbergin kaudella on ajettu sisään hyökkäys- ja puolustuspeliä ja nyt on tarkoitus jatkaa tätä työtä eteenpäin, Parviainen totesi liiton tiedotteessa.

- Maajoukkue on mielestäni siinä vaiheessa, että ikäjakauma, kokemus sekä nuorten kehityskaari kohtaavat optimaalisesti. Tämä ja pari seuraavaa vuotta ovat siis hyviä paikkoja rakentaa ja kehittää joukkuetta ja palauttaa Suomi ensin takaisin mitaleille ja sitten hakea ilman muuta finaalipaikkaa.

Parviainen on toiminut valmennusurallaan myös JPS:n, Botnian ja Viron maajoukkueen päävalmentajana. Maajoukkuekomennuksestaan huolimatta Parviainen jatkaa myös Porvoon Akilleksen valmentajana.

Ensi kaudella MM-kisat pelataan Venäjän Irkutskissa. Maajoukkue kokoontuu ensimmäisen kerran syyskuun alkupuolella.