Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Olympiamitalisti luotsaamaan suomalaisjudokoita

Judoliitto on palkannut päävalmentajakseen ranskalaisen Pascal Tayotin. Olympiakomitea ja Kansainvälinen olympiakomitea osallistuvat merkittävällä panoksella Tayotin palkkaamiseen.

urheilu

48-vuotias Tayot saavutti urheilijana hopeaa Barcelonan olympialaisissa 1992 ja lisäksi kahdesti Euroopan mestaruuden. Hän voitti myös judon yhden judo legendaarisimmista turnauksista Pariisissa kolmesti. Tayotin urheilu-ura maailman huipulla kesti vuodet 1984–1995.

Tayot on koulutukseltaan liikuntatieteiden tohtori ja toisena tutkintonaan hän on suorittanut liikuntasosiologian maisteritutkinnon. Hän suoritti tutkintonsa Parisin yliopistossa.

- Judoliitto on asettanut omat tavoitteensa korkealle vastavalmistuneessa strategiassaan. Emme tavoittele enempää eikä vähempää kuin olympiakultaa, liiton puheenjohtaja Esa Niemi kertoi judoliiton tiedotteessa.

- Tayot on juuri profiilimme mukainen ja tasoinen valmentaja. Hänen vahvuuksiksi katsoimme myös sen, että vaikka hän on yhden maailman arvostetuimman ja suurimman judokulttuurin kasvatti, hän on tottunut työskentelemään pienissä organisaatioissa.

Tayot on aiemmin urallaan toiminut päävalmentajana Tunisiassa, Kataloniassa ja Mauritiuksella. Tayot on asunut perheineen vuodesta 2004 lähtien Barcelonassa. Hänen toimipaikakseen Suomessa on työsopimuksessa määritelty Tampere. Työsopimus on tehty tässä vaiheessa vuodeksi ja siinä on optio jatkaa olympiadin loppuun asti.

Ykkösjudoka tyytyväinen valintaan

Pascal Tayotin palkkaamiseen osallistuvat merkittävällä panoksella Judoliiton lisäksi sekä Suomen Olympiakomitea että Kansainvälinen Olympiakomitea omalla Olympic Solidarity tuellaan. Lisäksi Varalan Urheiluopisto lähti mukaan omalla panostuksellaan.

- Hienoa, että päävalmentaja-asia on saatu ratkaistua. Se on iso ja merkittävä päätös meille urheilijoille. Meistä moni tietää Pascalin jo entuudestaan, joten yhteistyön aloittamisessa ei liene suuria ongelmia odotettavissa. Odotamme innolla, mitä uusia tuulia tuleman pitää, Suomen ykkösjudoka Jaana Sundberg kommentoi.

- Upeaa saada tällainen kansainvälinen huippu Suomeen päävalmentajaksi. Pascal tuo omalla panoksellaan varmasti ideoita ja ajatuksia, joilla voi olla vaikutusta laajemminkin koko suomalaiseen valmennuskulttuuriin, Olympiakomitean kamppailulajien lajiryhmävastaava Pasi Sarkkinen totesi.

Lähteet: Judoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat