Suora

  • Thaikureita ja urheilujohtamista

Kuinka perhe-elämä palautti huipulle - Mona-Liisa Malvalehdon tarina

Urheilukatu 2 -ohjelmassa tavataan sunnuntaina hiihtäjäperhe Mona-Liisa Malvalehto ja Ville Nousiainen. Voit katsoa haastattelun ensimmäisen osan jo ennakkoon!

urheilu
Mona-Liisa Malvalehto hiekkalaatikolla tyttärensä kanssa.
Urheilukatu 2: Mona-Liisa Malvalehto, osa 1.

Mona-Liisa Malvalehto hiihti talvella elämänsä parasta hiihtoa. Urheilukatu 2 tapaa sunnuntaina Malvalehdon ja Ville Nousiaisen hiihtoperheen, johon kuuluu myös kaksivuotias tytär.

Urheilukatu 2 vieraili Malvalehdon ja Nousiaisen kotona loman merkeissä, sillä hiihtäjäpari oli juuri palannut kesälomalta Floridasta.

- Kyllä sitä keväällä alkaa olla aika väsynyt siihen tsemppaamiseen ja kisoihin valmistautumiseen. Sitä itsekin huomaa, kuinka lomalla rentoutuu. Kun harjoituskausi alkaa, niin se ei ole niin totista puurtamista, kun ei tarvitse kisoihin keskittyä, Malvalehto kertoo.

Nousiaisen mukaan perheen kotona urheiluammatti näkyy selvästi.

- Paljon tekemättömiä töitä, ehkä se on se suurin, Nousiainen nauraa.

Vuonna 2009 Malvalehdon ura oli päättyä kuin seinään vaikean ylirasitustilan takia. Tuolloin harva olisi uskonut, että Malvalehto vielä palaisi huipulle - etenkin perheenlisäyksen jälkeen.

Perhe, omakotitalo ja pieni tytär ovat niitä syitä, jotka saivat Malvalehdon takaisin huippukuntoon. Ylirasitustilaan ei auttanut kuin kova lepo, jota talon suunnitteleminen ja raskausaika värittivät.

- Se oli iso hetki, kun talopaketti tuli. Juoksin pururataa pitkin tähän ja vedet nousi silmiin, kun näin oman talomme.

- Ville (Nousiainen) on ollut suurimpia tekijöitä, ilman häntä en olisi ikinä palannut takaisin laduille, Malvalehto kertaa hiihtäjä- ja valmentajamiehensä merkitystä paluuseen.

Malvalehto tähtää nyt tosissaan ensi talven Sotshin olympiakisoihin. Ja senkin jälkeen nälkää riittää, tavoitteissa on hiihtää myös jopa seuraavissa olympialaisissa.

Urheilukatu 2:ssa Malvalehto paljastaa myös suunnitelmansa urheilu-uran jälkeen. Monitaituri nimittäin haaveilee jo ammattimuusikon urasta, eikä ihme. Malvalehdon tunteikkaan haastattelun lisäksi sunnuntaina päästään nauttimaan kauniista musiikista.

Haastattelun ensimmäisen osan voit katsoa jo ennakoon jutun yltä.

Urheilukatu 2 sunnuntaina TV2:ssa klo 19.05.

Suosittelemme

Tuoreimmat