HJK pehmitti RoPSin, Könönen ihmetteli otteluohjelmaa

HJK palasi liigakärkeen kaadettuaan RoPSin 2-0. Vieraiden Tuomo Könöstä harmitti otteluruuhka, jonka takia penkille saatiin vain kolme pelikuntoista miestä.

HJK:n Demba Savage ja RoPS:n Mika-Matti Maisonvaara kaksinkamppailussa. Kuva: Lehtikuva

EnnakkoasetelmaViimeisissä kolmessa kotipelissään haparoinut HJK haki paluuta voittojen tielle kun vastaan tuli RoPS. Rovaniemeläiset pudottivat HJK:n Suomen cupista, joten näyttöhaluja isännillä varmasti löytyisi. Ennen kamppailua suuri kysymysmerkki olikin saisiko hallitseva Suomen mestari pelinsä takaisin raiteilleen.RatkaisuHJK hallitsi avausminuutteja, mutta kun maali jäi tekemättä pääsivät vieraat peliin mukaan ja RoPS loikin muutaman tekopaikan. Pelin luonne muuttui kun Demba Savage pääsi puskemaan vastaiskusta 1-0-numerot. Hallinta siirtyi johtomaalin jälkeen HJK:lle, vierailla oli muutama tilaisuus, mutta HJK:n rutiini oli liikaa.Kommentit- Saimme melko pian avausmaalin ja se vapautti meidän pelimme. Usein vastustaja tulee tänne sumputtamaan ja meillä on kova työ tehdä paikoista maalit. Tänään se onnistui, kertoi HJK:n Sebastian Mannström.

Harmittaa tämä peliruuhka, ihmettelen otteluohjelmaa. Kausi voisi alkaa neljä viikkoa aikaisemmin.

Tuomo Könönen

- Alku oli hyvä siihen asti kun HJK teki johtomaalin. Kaveri oli tänään kahden maalin verran parempi. Harmittaa tämä peliruuhka, ihmettelen otteluohjelmaa. Kausi voisi alkaa neljä viikkoa aikaisemmin niin saataisiin tasattua tätä tahtia, sanaili RoPSin Tuomo Könönen.MuutaOtteluruuhka näkyi vieraiden kokoonpanossa, vaihdossa oli vain kolme pelikuntoista pelaajaa. HJK:n laaja materiaali tuli esin kun penkiltä löytyi virkeitä miehiä.

Loppuhetkillä kentälle ryntäsi katsoja, alushoususillaan kentälle juossutta nuorukaista eivät järjestysmiehet saaneet kiinni, mutta HJK:n Mathias Lindströmin taklaus pysäytti miehen toilailun. HJK-leirissä ei tapahtumaa hyvällä katsottu ja varmaan jonkinlaisia sanktioita on luvassa.

Petri Viljanen, Helsinki