Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomi isännöi EM-paineja vuonna 2014

Kansainvälisen painiliiton (FILA) puheenjohtaja Nenad Lalovic on vahvistanut Yle Urheilulle, että Vantaa isännöi EM-paineja vuonna 2014.

urheilu
Painijat molskilla.
Yle

*PIETARI *Painin EM-kisaisännyydestä kilpaili Vantaan kanssa loppusuoralla Bulgarian Sofia. Suomen Vantaa vei kuitenkin voiton kansainvälisessä painiliitossa ylivoimaisesti. Vantaan etuna valinnassa olivat muun muassa edullinen sijainti. Kisapaikka on lähellä lentokenttää ja matkat kisahotelleilta kilpailupaikalle ovat lyhyet. Vantaan painicup on myös arvostettu kansainvälinen painiturnaus, joka tunnetaan hyvin kansainvälisessä painiliitossa.

- Tietysti se on kaksi vuotta ennen Rio de Janeiron olympiakisoja, se on myös ylsi paikka suomalaispainijoilla päästä kokemaan kansainvälistä tasoa omassa kotimaassaan, kertoo Opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Hannu Tolonen SportAccord -messuillla Pietarissa.

Kansainvälisen painiliiton FILAn serbialainen puheenjohtaja Nenad Lalovic kertoi, että painin EM-kisat Vantaalla ovat ensi vuonna tärkeät jo senkin vuoksi, että siellä kilpaillaan uusilla painisäännöillä. FILA uudisti sääntönsä runsas viikko sitten pikavauhtia, sillä sitä uhkaa putoaminen olympiakisoista vuonna 2020.

Urheilun suurin vuosittainen messutapahtuma Sport Accord on käynnissä parhaillaan Pietarissa. Messujen aikana kokoontuu myös Kansainvälisen Olympiakomitean hallitus. Vuoden 2020 olympialaisiin on ehdolla kahdeksan uutta tai vanhaa lajia, joita uhkaa tipahtaminen olympiaperheestä.

KOK:n hallituksen pitäisi valita tänään kahdeksasta ehdokkaasta kolme lajia, jotka jatkavat seuraavaan valintaan KOK:n yleiskokoukseen, joka järjestetään ensi syyskuussa Buenos Airesissa Argentiinassa.

Pekka Viinikka, Pietari

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat