Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Pistooliampujille päävalmentaja Montenegrosta

Suomen pistooliampujat tavoittelevat menestystä jatkossa montenegrolaisen Zeljko Todorovicin oppien avulla.

urheilu

Suomen Ampumaurheiluliitto on tehnyt ainakin Rio de Janeiron olympialaisiin asti ulottuvan sopimuksen montenegrolaisen valmentajan kanssa. Zeljko Todorovic otti pistoolilajien konsultoivan päävalmentajan tehtävät vastaan viime viikolla. Saksalainen Matthias Hahn toimi pistoolilajien päävalmentajana vielä Saksan Münchenissä äskettäin järjestetyssä kivääri- ja pistoolilajien maailmancupissa. Liiton valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell allekirjoitti cupin yhteydessä Todorovicin kanssa sopimuksen, joka ulottuu ainakin Rio de Janeirossa vuonna 2016 järjestettäviin kesäolympialaisiin asti. Sopimus astui voimaan heti. -Todorovicilla on osa päävalmentajan tehtävistä, ja hän vastaa kokonaisuudesta, maajoukkuetoiminnasta, leireistä ja kilpailuista. Hän tekee yhteistyötä suomalaisten valmentajien kanssa ja linjaa toimintaa nuorista ylöspäin. Hän myös kouluttaa valmentajiamme, Lindell selvitti Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

  • "Todolla" on todella kova kansainvälinen kokemus eri maiden huippu-urheiluorganisaatioista.
Todorovic jatkaa uuden tehtävänsä ohessa myös Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n pistoolilajien pääkouluttajana. Hänellä on 23 vuoden kokemus pistoolilajien ammattilaisvalmentajana. Hän on valmentanut Tanskan maajoukkuetta vuosina 1990-2000 ja Ranskan maajoukkuetta 2004-08. Viimeksi kuluneiden kolmen vuoden ajan Todorovic toimi Italian maajoukkueen seniorikonsulttina. -Toivon, että voimme yhdessä luoda sellaisen systeemin, jonka ansiosta lahjakkaita suomalaisia ampujia olisi jatkuvasti maailman huipulla, Todorovic selvitti tiedotteessa.
  • Tavoitteet asetetaan sen jälkeen, kun olen tavannut ensimmäisen kerran kaikki ampujat, valmentajat ja liiton edustajat. Minulla on kuitenkin joitakin ideoita.

Lähteet: Suomen Ampumaurheiluliiton tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat