Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Jokereille menetys - Ilari Filppula odotetusti KHL:ään

Ulkomaan komennus on Filppulalle uran toinen. Siirtoa KHL:ään uumoiltiin pitkään.

urheilu
Ilari Filppula.
Ilari Filppula. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

Kaksi viimeisintä kautta jääkiekon SM-liigassa Jokereita edustanut Ilari Filppula siirtyy KHL:ään. Keskushyökkääjä on käyttänyt sopimuksessaan olleen KHL-option ja siirtyy TsSKA Moskovan riveihin. Filppulan KHL-siirtoa on uumoiltu jo pitkään, ja maanantaina sen vahvisti Jokerien twitter-tili.

- Se vaikutti paljon päätökseen, että seura on sellainen, jolla on mahdollisuuksia menestyä. Se on perinteikäs seura, jossa on johto ja koko organisaatio kunnossa, Filppula totesi Jokerien YouTube-kanavalla.

31-vuotias EVU:n kasvatti mätti menneellä kaudella 53 ottelussa tehot 19+35=54. Filppula oli pitkään kiinni runkosarjan pistepörssin voitossa, mutta pistetehtailu hyytyi NHL:n työsulun päätyttyä ja Erik Karlssonin lähdettyä takaisin Pohjois-Amerikkaan.

SM-liigassa myös JYPiä ja TPS:aa edustanut Filppula on pelannut Suomen rajojen ulkopuolella aiemmin kaudella 2010-2011. Tuolloin Filppula pelasi NHL-joukkue Detroit Red Wingsin organisaatiossa, mutta koko kausi meni farmijoukkue Grand Rapidsissa huipputehoilla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat