Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma

Palloliiton entinen puheenjohtaja Pekka Hämäläinen on kuollut

Pekka Hämäläinen nukkui pois vaikean sairauden jälkeen. Hämäläinen työskenteli Palloliiton puheenjohtajana vuosina 1997-2009.

urheilu
Hämäläinen Pekka
Lehtikuva

Suomen Palloliiton puheenjohtajana vuosina 1997-2009 työskennellyt Pekka Hämäläinen on kuollut. Hämäläinen oli kuolleessaan 74-vuotias.

Hämäläinen kuoli tiistaiamuna pitkän kestäneen sairauden jälkeen. Ainoastaan Erik von Frenckell on johtanut suomalaista jalkapalloa pidempään kuin Hämäläinen.

Hämäläinen seurasi suomalaista urheilua Palloliiton lisäksi myös SLU:n ja Stadion-säätiön hallituksissa sekä Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) komiteoissa. Pelaajaurallaan Hämäläinen juhli Suomen mestaruutta HIFK:n paidassa vuonna 1961.

- Olemme menettäneet ihmisen, jonka ansiot suomalaisen jalkapallon eteenpäin viemisessä ovat mittaamattomat. Murheisin mielin joudumme nyt luopumaan Pekasta, joka oli pelin palvelija sen kaikkein korkeimmassa muodossa, Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja sanoo liiton tiedotteessa.

Palloliiton liittokokous kutsui Hämäläisen kunniapuheenjohtajakseen syksyllä 2012, kolme vuotta sen jälkeen, kun hänet oli kutsuttu liiton kunniajäseneksi. Kultaisen ansiomerkin hän sai 1989, ja kultaisen ansiolevykkeen 1998. Hämäläinen palkittiin myös Captain’s Ballilla 2011.

- Pekan sydän oli jalkapallokullasta. Hänen hyväntuulisuutensa tarttui kaikkiin ympärillä oleviin. Kansainvälisissä kuvioissa ja kongresseissa hän nousi itse luomillaan ja esittämillään Fair Play-lauluillaan lähes kulttiasemaan. Niin paljosta meidän on kiittäminen Pekkaa, Alaja jatkaa.

Lähteet: Palloliiton tiedotus

Suosittelemme

Tuoreimmat