Suora

  • Kohti Fifan naisten MM 2019 -kisoja
  • Voimistelun SM, akrobatia

Rastipisteessä: Hei äiti!

Suunnistaja Hannu Airila ennakoi avoimessa kirjeessään muun muassa Jukolan viestiä.

urheilu
Hannu Airila
Hannu Airila Yle

Terveisiä täältä helteisestä Joensuusta sinne eteläiseen Suomeen! Ajattelin tällä kertaa lähettää postia näin sähköisesti, kun itärajallakin alkaa olla tietoliikenneyhteydet kunnossa. En ole oikein ymmärtänyt sähköpostista muuta kuin sen, ettei tähän tarvitse ostaa erikseen postimerkkiä, sillä yksi Ylen ystävällinen kaveri lupasi toimittaa kirjeen sinulle.

Hyvä harjoitusjakso takana

Olen nauttinut hyvistä keleistä siitä asti, kun viimeksi näimme äitienpäivänä. Moni maajoukkue ja yksittäinen huippusuunnistaja ovat tulleet Kolin alueelle harjoittelemaan Vuokatin MM-kisoja varten, joten viimeisten viikkojen ajan kovatasoista harjoitusseuraa on ollut tarjolla riittävästi. Ensin olin mukana Sveitsin maajoukkueen kilpailunomaisissa harjoituksissa, ja sen jälkeen meillä oli Suomen joukkueen oma leirin Kolilla ja Vuokatissa. Leirin jälkeen olen tehnyt kovia harjoituksia seuramme ulkomaalaisvahvistusten kanssa, joista osa asuu ja harjoittelee Joensuussa MM-kisoihin asti. Kerroin meillä kylässä käyneelle Thierry Gueorgioulle kysymyksestä, jonka laadit työpaikkasi tietovisaan. Siitä, jossa piti veikata onko totta, että olet nukkunut samassa sängyssä Thierryn kanssa. Moni kollegasihan vastasi virheellisesti väitteen olevan tarua, koska et huomannut tarkentaa ettette nukkuneet sängyssä samaan aikaan.

Metsän kuningas

Suunnistajien lisäksi paikallisissa metsissä on liikkunut paljon karhuja. Yksi karhu oli nähty ihan meidän lähiharjulla, ja kolme sveitsiläistä bongasi Ilomantsin harjoituksessaan karhuemon pentuineen. Onneksi mitään onnettomuuksia ei ole sattunut. Thierry puolestaan melkein törmäsi satakiloiseen karhuun Enossa noustessaan mäkeä kohti harjoituksen lähtöpaikkaa. Karhu oli juossut alamäkeen Thierryä päin, ja viime hetkellä muuttanut suuntaa ja jatkanut matkaansa. Heikompi taisi väistää kun kaksi metsän kuningasta kohtasi toisensa!

Jukola

Reilun viikon päästä on yksi kesän kohokohta, eli Jukolan viesti. Tänä vuonna joukkuevalinnat ovat varmasti taas vaikeita, mutta en epäile ettei valmennusjohto osaisi valita oikeat juoksijat oikeille osuuksille. Se on muuten hassu sanonta, että lähtisimme jotenkin puolustamaan viimevuotista Jukolan voittoa. Valio-Jukola käytiin jo melkein vuosi sitten, ja sen tulokset ovat taululla ja palkinnot jaettu. Voittoa ei meiltä enää kukaan voi viedä, joten sitä ei mielestäni tarvitse erikseen puolustaa tai suojella. Tänä vuonna on taas uusi kilpailu, johon kaikki joukkueet lähtevät samalta viivalta samaan aikaan. Meidän joukkue valitaan vasta tämän viikonlopun Jukola-leirin jälkeen, joten en vielä tiedä mitä osuutta ja missä joukkueessa juoksen. Luotan kuitenkin siihen, että valvot taas TV-lähetyksen äärellä kuten aikaisempinakin vuosina!

Laatuaikaa

Poikkeuksellisen lämpimissä keleissä on ollut mukava harjoitella MM-kisoja varten. Onnistuneen kovan harjoituksen jälkeen on ollut virkistävää pulahtaa metsälampeen uimaan. Sihahdus vaan kuuluu, kun ukot juoksevat hikipäissään järveen. Järvessä endorfiinihumalassa pulikoidessa on tullut kerran jos toisenkin mieleen Nykäsen Matin olevan oikeassa: kyllä elämä on ihmisen parasta aikaa.

Nähdään seuraavan kerran Vuokatissa, ja toivottavasti viitoituksen eri puolilla. Terveisiä tutuille!

Hannu

Mammanpoika

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat