Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild
  • Urheiluruutu

Kari Jalonen Leijoniin kahden vuoden sopimuksella

Jääkiekkoliitto tiedotti perjantaina, että Kari Jalonen on Suomen jääkiekkomaajoukkueen seuraava päävalmentaja.

urheilu
Kari Jalonen
Yle

53-vuotias Jalonen ottaa Leijonat komentoon ensi kesänä kahden vuoden sopimuksella, joka ulottuu vuoteen 2016 asti. Ensi kaudella Leijonia valmentaa olympiakisoissa ja MM-kisoissa Erkka Westerlund.

- Meillä on tänään ilo kertoa, että Kari Jalonen toimii maajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2014 ainakin vuoteen 2016, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi.

- Pidämme tätä meidän kannalta ihanneratkaisuna. Jalosella on useita Suomen mestaruuksia ja kokemusta myös kansainvälisistä kehistä, 20-vuotiaiden maajoukkueesta ja KHL:ssä. Lisäksi hänellä on pelaajauralta valtava kokemus monet MM-kisat koluneena.

Jalonen oli luonnollisesti kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta toimia unelma-ammatissaan Leijonien päävalmentajana.

- Fiilikset ovat upeat. A-maajoukkue on suomalaisen jääkiekkoilun lippulaiva ja päävalmentajan pesti on minun mielestäni ehdottomasti kunnia-asia, Jalonen kommentoi uunituoretta sopimustaan Leijona-luotsina.

Kummolan mukaan Jalosen tulevat apuvalmentajat julkistetaan myöhemmin.

Jalosen edellinen valmennuspesti oli KHL-joukkue Torpedo Nizni Novgordissa. Pesti päättyi viime joulukuussa, kun Jalonen siirrettiin päävalmentajan hommista sivuun puolentoista kauden jälkeen.

SM-liigassa Jalonen on voittanut päävalmentajana neljä mestaruutta, ensin kolme Kärpissä ja viimeksi HIFK:ssa vuonna 2011. Lisäksi Jalonen voitti Hannu Jortikan apuvalmentajana TPS:ssa kolme mestaruutta. Pelaajana Jalonen voitti lisäksi viisi SM-kultaa, joten miehen palkintokaapista löytyy yhteensä 12 mestaruutta.

Maajoukkueessa taitosentteri Jalonen pelasi pelaajana kuudet MM-kisat ja Kanadan Cupin. Maaotteluita SM-liigan yhden kauden piste-ennätystä edelleen pitävälle Jaloselle kertyi kaikkiaan 152.

Suosittelemme

Tuoreimmat