Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nadal viisieräisestä trilleristä finaaliin

Loppuottelupaikka on Nadalille uran kahdeksas.

urheilu
Rafael Nadal
AFP/Lehtikuva

Seitsemän kertaa Ranskan avoimet voittanut Rafael Nadal ei antanut maailman ykköspelaajan yllättää itseään kaksinpelin välierässä. Nadal voitti yhdessä lähihistorian kovimmista otteluista Novak Djokovicin lukemin 6-4, 3-6, 6-1, 6-7 (3-7), 9-7. Ottelu kesti vajaat viisi tuntia.

Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä. Djokovic onnistui paremmin verkolla, mutta vastapainoksi serbi teki muutaman helpon virheen enemmän. Erän ratkaisi tennispiireissä kuuluisa seitsemäs peli, jonka Nadal onnistui murtamaan Djokovicin syöttövuorossa. Nadal ei antanut omilla syöttövuoroillaan Djokovicille yhtään murtopalloa.

Toisessa erässä Nadal näytti olevan vahvoilla murrettuaan Djokovicin syötön viidennessä pelissä. 26-vuotias Djokovic sisuuntui, mursi kaksi seuraavaa Nadalin syöttövuoroa ja eteni 6-3-erävoittoon.

Kolmas erä oli Nadalin näytöstä. Djokovicilta ei onnistunut mikään ja Nadalilta vastaavasti kaikki. Espanjalainen voitti erän murskaavasti 6-1. Djokovic poistui erän aikana tuntemattomasta syystä hetkeksi kentältä valmentajansa kanssa.

Neljännessä erässä Nadal teki saman tempun kuin ensimmäisessä. Tasaisesti edennyt erä vaikutti kääntyvän seitsemännessä pelissä, jossa Nadal mursi Djokovicin syötön. Djokovic kuitenkin mursi takaisin heti seuraavassa Nadalin syöttövuorossa.

Djokovic oli lahjoittaa parilla helpolla virheellä erävoiton Nadalille, joka mursi 11:nnessä pelissä serbialaisen syötön. Niin vain Djokovic löysi jälleen uuden vaihteen peliinsä, mursi seuraavan pelin ja voitti erän katkaisupelissä.

Viidennen erän Djokovic aloitti terävästi murrolla. Djokovicin ote herpaantui kahdeksannessa pelissä, jossa hän teki harvinaisen verkkovirheen. Nadal mursi pelin parin murtopallon jälkeen. Erä eteni aina 16:nteen peliin, jossa Nadal lopulta onnistui murrossa iskien itsensä finaaliin.

Välierävoitto Ranskassa ei ole Nadalille uusi asia. Hän on nyt selvittänyt tiensä turnauksen finaaliin kahdeksan kertaa. Koko uransa aikana hän on hävinnyt Ranskan avoimissa vain yhden ottelun.

Nadal saa loppuottelussa vastaansa voittajan ottelusta David Ferrer/Jo-Wilfried Tsonga.

Suosittelemme

Tuoreimmat