1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Serena Williams valloitti Pariisin 11 vuoden jälkeen

Serena Williams voitti Ranskan avoimen tennisturnauksen loppuottelussa Maria Sharapovan 6-4, 6-4.

Kuva: AFP/Lehtikuva

Serena Williams juhlii Ranskan avoimen tennisturnauksen mestaruutta ensimmäisen kerran 11 vuoteen. Williams kukisti loppuottelussa Maria Sharapovan 6-4, 6-4.

Mestaruus oli 31-vuotiaalle Williamsille vasta toinen Ranskassa mutta kaikkiaan 16. Grand Slam -turnausvoitto.

Sharapova oli Roland Garrosilla puolustava mestari. Venäläinen on voittanut kaikki Grand Slam -turnaukset kerran.

Palloa lyötiin ottelussa todella kovaa. Sharapova pelasi hyvin ja pysyi hyvin mukana peruslyöntipalloissa, mutta Serenan syötöt olivat tutusti tappavan tehokkaita. Williams päätti ottelun asiaankuuluvasti läpisyöttöön.

Sharapova sai otteluun hyvän alun. Venäläinen piti oman syöttönsä oltuaan 0-40-tappiolla ja mursi heti perään Williamsin syötön. Seuraavaa syöttöään Sharapova johti 40-15, mutta Serena mursi ja kavensi 1-2:een.

Tämän jälkeen Williams mursi uudestaan ja karkasi 4-2 -johtoon. Sharapova kuitenkin taisteli hyvin. Puolustava mestari mursi Williamsin syötön toisen kerran ja tasoitti 4-4:ään. Serena otti kuitenkin viellä yhden murron ja vei avauserän 6-4.

Toisessa erässä Williams otti murron erän kolmannessa pelissä. Se riitti loppuun asti ja toinenkin erä meni Williamsille 6-4.

Serenalla huikea vuosi takana

Williams lähti vahvana suosikkina otteluun. Amerikkalainen on ollut vahvassa vireessä jo lähes vuoden. Viime vuoden Ranskan avointen jälkeen Serena on voittanut 74 ottelua ja hävinnyt vain kolme. Williamsin voittoputki on nyt 31 ottelun mittainen.

Lisäksi keskinäiset ottelut Williamsin ja Sharapovan välillä ovat Serenan hyväksi peräti 14-2.

Kaiken lisäksi Sharapovan ainoat voitot ovat jo vuodelta 2004, tosin komeista paikoista, kun 17-vuotias Sharapova voitti Serenan Wilmbledonin finaalissa ja myös kauden päätösturnauksessa. Sen jälkeen Serena on kuitenkin ollut parempi 13 kertaa peräkkäin. Edellinen kohtaaminen oli muutama viikko sitten Madridin massalla, jossa Serena oli parempi 6-1, 6-4.