Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Rädyn suojatti hätyytteli ennätystä ja MM-rajaa

Keihäänheittäjä Oona Sormunen kiskaisi Joensuun Eliittikisoissa kauden kotimaisen kärkituloksen 58,94, mikä on 20 senttiä vähemmän kuin hänen ennätyksensä.

urheilu
Oona Sormunen.
Oona Sormunen.Str / Lehtikuva

Suomen Urheiluliiton vuotuinen Eliittikisasarja alkoi mukavissa merkeissä, kun Seppo Rädyn valmennettava näytti esimerkkiä muille suomalaisille.

Ensimmäisessä lajissa, naisten keihäänheitossa Oona Sormunen heitti toisella yrityksellään 58,94, joka uupuu vain reilun metrin Moskovan MM-kisojen B-rajasta.

23-vuotiaan Sormusen ennätys on 59,14 viime vuodelta Lahden Kalevan Kisoista.

Tohmajärven Urheilijoiden keihäsnaisen sarja oli Joensuussa muutenkin hyvä, sillä hän ylitti neljästi 56 metriä.

Sormusen heitot kaartuivat järjestäin vasemmalle puolelle, ja hänen paras heittonsa pysyi vain niukasti sektorin sisällä.

"Järkyttävän hitaassa kunnossa"

Keihäsvoittaja piti heittosarjaansa ja kilpailua hyvänä kauden avauksena.

- Olen ihan järkyttävän hitaassa kunnossa. Siihen nähden kisa oli ihan ok. Tekeminen on vielä ihan koomista viivalla, sanoi Sormunen.

- Keihäs on räjähtävä laji, ja viivalla pitäisi tapahtua jotain. Tämä oli toisaalta tiedossa jo etukäteen. Kun kesä ja kilpailut jatkuvat, niin eiköhän jotain ala tapahtua.

MM-kisojen raja on tiukasti Sormusen tähtäimessä kesällä, eikä edes 62 metrin A-raja ole välttämättä poissuljettu.

- Kunhan saan kisoja alle, niin suunta pitäisi olla ylöspäin. Tänäänkin vauhti ei toiminut yhtään, tuumi Sormunen, joka kilpailee seuraavaksi viikon päästä Nokialla.

Venäjän Oksana Gromova sijoittui keihäskilpailussa toiseksi (55,18) ennen Niina Keloa (51,95) ja Jelena Jaakkolaa (50,80).

Suosittelemme

Tuoreimmat