1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Nadalille historiallinen kahdeksas mestaruus Ranskassa

Rafael Nadal voitti David Ferrerin Ranskan avoimen tennisturnauksen loppuottelussa 6-3, 6-2, 6-3.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Kaikkien aikojen massapelaaja Rafael Nadal voitti Ranskan avoimen tennisturnauksen historiallisesti kahdeksannen kerran. Kukaan muu miespelaaja ei ole voittanut samaa Grand Slam -turnausta kahdeksaa kertaa. Nadal voitti loppuottelussa David Ferrerin 6-3, 6-2, 6-3.

Nadal on hävinnyt urallaan vain yhden ottelun Roland Garrosin kentillä. Kaikkiaan Nadal on voittanut 12 Grand Slam -turnausta. Ferrer oli ensimmäistä kertaa Grand Slam -finaalissa.

Ferrer ei ollut hävinnyt yhtään erää turnauksessa ennen loppuottelua. Nadal puolestaan oli joutunut urakoimaan useammassakin ottelussa.

Ferrer pelasi hienosti uransa ensimmäisessä Grand Slam -finaalissa. Nadal löysi kuitenkin finaaliin niin kovan tason, ettei Ferrer pystynyt uhkaamaan mallorcalaisen voittoa.

Sää oli muutaman hienon päivän jälkeen jälleen pilvinen, viileä ja tihkusateinen, mikä ei suosinut Nadalia.

Molemmat pitivät ensimmäiset syöttövuoronsa helposti, mutta Nadal mursi toisen Ferrerin syötön. Heti seuraavassa syöttövuorossa Ferrer kuitenkin pelasi hienosti ja mursi takaisin.

Erän seitsemännessä pelissä Nadal mursi uudestaan. Seuraavassa pelissä Ferrerillä oli mahdollisuus vastamurtoon, mutta Nadal piti syöttönsä. Sen jälkeen massakenttien kuningas mursi jälleen ja vei avauserän 6-3.

Heti toisen erän alussa Ferrerillä oli jälleen paikka murtoon, mutta Nadal selvitti tilanteen. Ferrerin ensimmäisessä syöttövuorossa Nadal esitti muutaman loistavan lyönnin ja siirtyi 2-0 -johtoon. Nadal jatkoi huikeaa peliä toisessa erässä. Ferrer pelasi hienosti, mutta Nadal tykitti vastustamattomia yläkierrelyöntejä ja vei erän 6-2.

Toisen erän lopulla häiriköt keskeyttivät ottelun pariin otteeseen. Toisella kerralla katsoja juoksi kentälle soihdun kanssa.

Kolmannessa erässä Nadalin taso ei ollut aivan samaa luokkaa kuin toisessa, mutta hän jyräsi erävoittoon 6-3. Nadal sai mestarin pokaalin Usain Boltilta.

Nadal hallinnut keskinäisiä otteluita

Keskinäiset ottelut kaksikon välillä ovat 20-4 Nadalin hyväksi. Ferrerin voitot ovat lähinnä kovilta kentiltä ja isoista turnauksista, US Openista ja ATP-mestaruusturnauksesta 2007 sekä Australian avoimista 2011.

Ferrerin ainoa voitto Nadalista massalla on kaksikon ensimmäisestä kohtaamisesta Stuttgartissa 2004. Ferrer on kuitenkin usein pitänyt Nadalia tiukilla myös massalla. Esimerkiksi muutama viikko sitten Madridissa Ferrer voitti avauserän ja johti toista murrolla. Vielä sen jälkeen Roomassa Nadal voitti vasta kolmessa erässä.