Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Sotkamon voittoputki Vimpeliä vastaan jatkuu

Miesten Superpesiksen kärkikamppailussa 3090 katsojaa sai pesisviihdettä koko rahan edestä, kun Sotkamon Jymy otti 11. perättäisen voittonsa Vimpelin Vedosta vasta kotiutuslyöntikilpailussa.

urheilu
Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen viittilöi viuhkoineen.
Sotkamon pelinjohtaja Mikko Kuosmanen. (Arkistokuva)Lehtikuva

Vimpelin Vedon piina Sotkamon Jymyä vastaan jatkuu edelleen, kun kainuulaiset ottivat jo yhdennentoista voittonsa putkeen pahimmasta kilpakumppanistaan.

Tiukan kamppailun ratkaisu haettiin kotiutuslyöntikilpailusta, jonka sankariksi nousi kunnarin lyönyt Aki Orava. Loppulukemat täydellä Saarikentällä olivat 1-0 (3-3, 2-2, 0-0, 5-2) vierailijoiden eduksi.

- Pystymme tätä parempaan, mutta voitto on aina voitto. Tänään olisi periaatteessa voinut olla tyytyväinen pisteeseenkin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen sanoi.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat paikkansa ratkaista kaksi sarjapistettä itselleen. Jymy pääsi toisen jakson viimeisen vuoron tasoittavalla yrittämään yhdellä palolla ajolähdöstä, mutta Roope Korhonen ei onnistunut lyömään ratkaisujuoksua ja ottelu eteni supervuoropariin.

Supervuoroparissa Veto piti Jymyn juoksuitta ja rakensi sisällä palottoman ajolähdön. Lyöjäjokerit Janne Mäkelä ja Mikko Rantalahti eivät kuitenkaan tiukassa paikassa onnistuneet ja viimeinen palo syntyi Toni Kohosen ovelalla taktisella väärällä.

- Siinä superissa ajattelin jo, että nyt tämä vihdoin kääntyy, mutta ei lopulta saatu sitä juoksua. Tietenkin se harmittaa, Vedon pelinjohtaja Risto Ojanperä harmitteli.

- Meillä tuli virheitä aika paljon tässä pelissä eikä tällä virhemäärällä voi oikein voittaa Sotkamoa. Peli oli parasta mitä tällä kaudella olemme nähneet, mutta ei se kuitenkaan lämmitä, kun tappioputki Sotkamoa vastaa on niin pitkä, Perttu Hautala puolestaan pohti.

Lukkarit liekeissä avausjaksolla

Kärkiottelun avausjakso alkoi 3090 katsojan edessä tiukalla ulkopelillä. Vedon Hannu Huuskonen huudatti kotiyleisöä heti avausvuorossa nappaamalla virkaveli Kohosen näpyn kopiksi ja tekemällä palon kolmoselle.

Kohonen kuitenkin vastasi heti ulkovuorossa, kun hän sekoitti kovalla vauhdilla Vedon sisäpelin ja pakotti Mäkelän kehnoon koppilyöntiin ja paloon tolpallaan.

Veto tuli viimeiselle tasoittavalleen yhden juoksun takaa-ajoasemassa, mutta Rantalahden komea kolmospuolen sivallus toi Henri Puputin suoraan kakkoselta kotiin ja pelin tasoihin.

Juoksun jälkeen Kohonen kuitenkin onnistui sekoittamaan seuraavana lyömään tulleen Mäkelän pasmat ja lyöjäjokeri tunaroi kaksi paloa jakson päättyessä 3-3-lukemiin.

Ottelupalloja puolin ja toisin

Toinen jakso oli ensimmäisen tapaan ulkopelin juhlaa. Lukkarikaksikko jatkoi huikeita otteitaan. Etenkin Jymyn nuoret jokerit Saku Hakkarainen ja Topi Korhonen olivat ongelmissa kopinnostojensa kanssa, kun Huuskonen nosti korkeaa tolppaa ja vimpeliläisyleisö mylvi jokaisessa mahdollisessa tilanteessa.

Kohosen toisen jakson huippukohta osui viimeiseen vuoropariin, jossa hän onnistui ensimmäisen kerran estämään kärkietenijä Sami Haapakosken kentälle menon ja polttamaan tämän ykköselle. Veto jäi lopulta kokonaan ilman kolmostilanteita viimeisessä vuorossaan.

Jymyllä oli ratkaisun avaimet käsissään tasoittavallaan, kun se sai ajolähdön yhdellä palolla. Jokeriksi vaihdettu Roope Korhonen pääsi yrittämään ratkaisua, mutta Vedon ulkokenttä kesti hyökkäykset ja ottelu eteni supervuoropariin.

Supervuoroparissa Jymy tuli ensin sisään ja sai vaikeuksien kautta rakennettua kolmostilanteen. Korhonen löi hieman yllättävän kolmosrajanäpyn, jonka Antti Kuusisto kuitenkin upeasti haki polttaen Niko Korhosen kotipesän kynnykselle.

Veto pääsi omassa sisävuorossaan jo todella lähelle Sotkamo-peikon karkottamista, mutta kolmen perättäisen kotiutustilanteen epäonnistuminen vei parhaan terän joukkueen taistelutahdosta.

Kotiutuslyöntikilpailussa Jymy takoi kahdesta ensimmäisestä parista juoksut ja kolmantena lyömään tullut Aki Orava löi kunnarin, joka viimeistään tappoi Vedon pyristelyt.

- Pääsin kotiutuslyöntikilpailussa varmaan ensimmäistä kertaa toisella jaksolla lyömään ja sattui hyvään paikkaan maukas lyönti. Kyllähän se hyvältä tuntui hiljentää vimpeliläisyleisö, vaikka se on ihan hyvä että kuittia tulee, yleisön hampaissa koko ottelun ollut Orava sanoi.

- Pelasimme todella huonosti tänään. Kyllähän Vimpelin olisi pitänyt pystyä voittamaan, hän jatkoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat