1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Edes Kisapuisto ja Malinen eivät saaneet FC Lahden kurssia kääntymään

Juha Malisen debyytti FC Lahden päävalmentajana toi 0-2- tappion sarjakakkoselle Vaasan Palloseuralle. VPS:n maaleista vastasivat ulkomaanavut Tomi Ameobi sekä Jordan Seabrook. VPS:lle kyseessä oli viides voitto kauden seitsemästä vierasottelusta, Lahdelle tappio oli neljäs perättäinen kotikentällä.

Juha Malisen debyytti FC Lahden luotsina päättyi tappioon. (Arkistokuva) Kuva: Lehtikuva

Vaikka FC Lahden tuloksellisesti murheelliset ottelut saivat jatkoa myös Juha Malisen alaisuudessa, näki kokenut päävalmentaja paljon hyvää suojattiensa esityksessä.

- Me pyöritettiin palloa hyvällä intensiteetillä ja meillä oli tukku hyvin luotuja tilanteita. Varsinkin ensimmäiset 15 minuuttia oli erinomaista peliä, mutta sitten yksi uinahdus, puolustajalta menee jalat solmuun ja maali vieraille.

- Sen jälkeen oli varmasti kyse jo vähän itseluottamuksesta pelaajilla, kun on pitkään mennyt alakanttiin. Toiseen puoliaikaan en ole tyytyväinen, koska pelattiin liikaa pitkää palloa, kertasi Malinen.

VPS puolusti jälleen erittäin kurinalaisesti ja viimeisenä lukkona oli maalivahti Henri Sillanpää. Hän oli vasta saapunut maajoukkueen matkasta Valko-Venäjältä.

- Tiedettiin, että Lahti tulee tosi kovaa ja niillähän oli muutamia paikkoja siihen alkuun. Sen jälkeen peli tasoittui ja tiedettiin Lahden vaikea tilanne, niin hyvällä puolustuksella niiden peli meni ehkä hieman väkinäiseksi.

- Tyypillinen tauon jälkeinen ottelu, kun on vähän lomailtu ja niin edelleen. Kaikkiaan meidän oli helppo aloittaa pelit taas pienen tauon jälkeen vieraista, vaikka omassa pelissä olikin hieman hakemista matkustelun jälkeen, päätti Henri Sillanpää.

VPS jatkaa liigakärkenä tasapistein HJK:n kanssa, kun taas FC Lahden on yhä tukevasti jumbona. Peli pelattiin Lahden todellisessa jalkapallopyhätössä Kisapuistossa, jossa paikalla oli mukavat 2300 katsojaa. Lahti pelaa Kisapuistossa seuraavat kuusi kotipeliään ja voittoa haetaan seuraavan kerran sunnuntaina, kun RoPS saapuu Jari Litmasen patsaan tuntumaan.

Päävalmentaja Malinen kertoi prosessin olevan vasta alkutekijöissä, vaikka on saanut reilussa viikossa joukkueeseen jo omaa kädenjälkeään.

- Koko joukkueen puolustustyöskentely oli oikealla tasolla ja peliä käännettiin hyvin hyökkäyksen suuntaan. Nyt kysymysmerkki on siinä, kuka laittaa ne pallot maaliin, sitä me lähdetään nyt ratkomaan.

Pelin Paras

Henri Sillanpää, VPS. Tylsytti Lahden pelaajien viimeisetkin itseluottamuksen rippeet eleettömällä ja varmalla maalivahtipelillään. Muutama huipputorjunta. Ehdottomasti Veikkausliigan parhaita omalla pelipaikallaan. Suuri tekijä VPS:n alkukauden sarjasijoituksessa.

Yle Urheilu – Lasse Sipilä, Lahti