Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Korisliiga, miesten 4. loppuottelu Kouvot - Kauhajoki
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Kuka pässinpää talutti urheilijalauman tänne"

Kari-Pekka Kyrö hyökkäsi myös Pekka Vähäsöyrinkiä vastaan oltuaan kuultavana hiihtäjien oikeudenkäynnissä

urheilu
Pekka Vähäsöyrinki
Kari-Pekka Kyrön mielestä Pekka Vähäsöyrinki talutti hiihtäjät oikeuteen valehtelemaan omasta puolestaan. (arkistokuva)YLE

Janne Immosen, Harri Kirvesniemen ja Jari Isometsän oikeudenkäynnissä kuultavana ollut Suomen hiihtomaajoukkueen entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö sätti entistä työtoveriaan istunnon jälkeen.

Kyrö hyökkäsi Hiihtoliiton päävalmentajana myös toiminutta Pekka Vähäsöyrinkiä vastaan.

- Se on oma stoorinsa, minkä hemmetin takia urheilijat täällä edes ovat, Kyrö puuskahti.

- Kuka pässinpää talutti tuon urheilijalauman mahdollisesti valehtelemaan omasta puolestaan. Se on mun mielestä käsittämätöntä. Niin ei koskaan olisi saanut tapahtua.

Kyrö viittasi kahden vuoden takaisiin tapahtumiin Helsingin käräjäoikeudessa. Immonen, Kirvesniemi ja Isometsä olivat todistajina ns. STT:n dopingoikeudenkäynnissä. Kolmikko kiisti tuolloin käyttänensä dopingia.

Nyt käytävässä oikeudenkäynnissä kyseiset hiihtäjät ovat syytettyinä, sillä syyttäjä uskoo, että Immonen, Kirvesniemi ja Isometsä valehtelivat oikeudessa.

- Miettikää kahden vuoden takaisia tapahtumia. Jos täällä (käräjillä) on leikitty, se on vastuutonta. Jos Bubi (Wallenius) leikkii Ylen dokumentissa, siitähän saattaa saada jonkun palkinnon. Ei se mediankaan asema aina niin yksiselitteinen tässä ole.

Lausunnossaan Kyrö viittaa toukokuussa Ylen kanavilla esitettyyn, Pekka Vähäsöyringistä kertovaan dokumenttiin Intohimosta urheiluun.

- Pekka Vähäsöyrinki yhtenä voimakkaana toimijana lähti haastamaan urheilijoita tänne todistajiksi kaksi vuotta sitten. Minkä takia, kun taustalla oli jo riittävä koulu siitä, miten tuomioistuimessa käyttäydytään ja mitkä on todistajien ja asianomistajien vastuut.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat