Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

James nousi suurien joukkoon - korkein pistemäärä 44 vuoteen

LeBron James opiskeli kesken finaalisarjan omaa ja vastustajien peliä ja muuntautui sen mukaan. Seitsemännen finaalin pistemäärä on suurin 44 vuoteen.

urheilu
LeBron James
LeBron James nousi suurien legendojen joukkoon.AFP / Lehtikuva

LeBron Jamesin unelma useista NBA-mestaruuksista Miami Heatin kanssa toteutui torstaina, kun Heat kaatoi Jamesin johdolla San Antonio Spursin seitsemännessä finaalissa 95–88-lukemin.

James valittiin finaalisarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi ja hän teki ratkaisevassa finaalissa 37 pistettä. Pistemäärä on paras seitsemänsissä finaaleissa saavutettu määrä sitten vuoden 1969, kun Jerry West teki 42 pistettä Los Angeles Lakersin ja Boston Celticsin välisessä kamppailussa.

Toinen mestaruussormus ja neljäs MVP-pysti nostavatkin Jamesin kaikkien aikojen suurimpien pelaajien joukkoon.

- Tämä tuntuu mahtavalta. Joukkue oli uskomaton ja visio, joka minulla oli tänne tullessa, on tullut toteen, Cleveland Cavaliersista vuonna 2010 Heatiin siirtynyt James sanoi.

- Vastoinkäymisistä huolimatta me olemme selviytyneet kaikesta ja voittaneet kaksi mestaruutta putkeen. Se on uskomatonta, hän jatkoi.

Vuoden 2011 finaaleissa James sai kovaa kritiikkiä Heatin hävittyä Dallas Mavericksille. Kaksi seuraavaa kautta päättyivät kuitenkin mestaruuteen ja James on todistanut olevansa korvaamaton joukkueelleen.

- Tämä oli vaikein mestaruus, kaikki se mitä olemme kokeneet pudotuspeleissä. Olimme jo henkitoreissamme kuudennessa ottelussa, kun olimme viisi pistettä jäljessä 28 sekuntia ennen loppua.

Koko finaalisarja ei kuitenkaan mennyt Jamesilta aivan putkeen. Ensimmäisessä kolmessa pelissä Spursin puolustus sai pidettyä hänet alle 20 pisteessä, kun he pakottivat hänet korille ajojen sijaan heittämään kauempaa.

Luovuttaminen ei kuitenkaan käynyt edes Jamesin mielessä.

- Katsoin videoita pelistäni ja aivoni alkoivat tehdä töitä. Sanoin itselleni: OK, he aikovat pelata näin koko sarjan ajan. Katsoin omia tilastojani runkosarjasta ja pudotuspeleistä ja olin yksi parhaista mid-range-heittäjistä, James kertasi.

- Sanoin itselleni: älä heitä pois kaikkea mitä olet tehnyt tänä vuonna. Älä mene väkisin korin alle. Jos pääset, mene. Jos et pääse, heitä hyppyheitto, hän jatkoi.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat