1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salminen pettyi suoritukseensa MM-endurossa

Enduron MM-sarjassa E1-luokassa toisena oleva Juha Salminen ei onnistunut Kreikan avausosakilpailussa. Kastoriassa voittoon ajoi sarjajohtaja Antoine Meo.

Juha Salminen Kuva: Husqvarna

Juha Salminen ei ollut tyytyväinen juhannuspäivän tulokseensa Kreikan helteisessä Kastoriassa. Moninkertainen mestari ajoi kauden 11. MM-osakilpailussa E1-luokassa 6. sijalle.

- Tästä päivästä ei tosiaankaan jäänyt jälkipolville pahemmin kerrottavaa. Kauniisti sanottuna kaiken kaikkiaan huono päivä, Husqvarnalla ajava Salminen harmitteli tiedotteessaan.

- Pyöräni sammui ensimmäisellä extremellä ja aikaa tuhraantui sahatessani sitä käyntiin. Toisella extremellä sitten kaaduin melkein samassa paikassa kuorma-auton renkaisiin. Kaksi ekaa kierrosta eivät onnistuneet käytännössä lainkaan.

Kilpailun voittoon ajoi KTM-tallin ranskalainen Antoine Meo, joka otti samalla kauden 10. ykkössijansa. Meolla on mahdollisuus varmistaa luokan mestaruus jo sunnuntaina, kun Kastoriassa ajetaan kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu. Meon ja Salmisen ero MM-pisteissä on nyt 51 pistettä.

Suomalaisista onnistui parhaiten toinen Husqvarna-kuski, Matti Seistola. Seistola ajoi neljänneksi jääden Meosta 57,07 sekuntia ja on MM-pistetilanteessa 3. sijalla. Salmisen ja Seistolan ero on vain 6 pistettä. Eero Remes oli TM:llä 8:s ja on kokonaistilanteessa 4:ntenä.

E3-luokassa KTM-tallin Chritophe Nambot ajoi ykköseksi. Hondalla ajava Marko Tarkkala oli kisassa kahdeksas. E2-luokassa voittoon ajoi Husaberg-kuljettaja Pierret Renet.