1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Salminen ja Seistola taistelevat MM-hopeasta

Juha Salminen säilytti kakkossijansa enduron 1-luokan MM-sarjassa Kreikan osakilpailun jälkeen. Tallikaveri Matti Seistola nousi kuitenkin jo kahden pisteen päähän.

Juha Salminen Kuva: Husqvarna

Enduron 1-luokan MM-sarjan kakkossijalla oleva Juha Salminen ajoi Kastorian toisessa osakilpailussa, Kreikassa seitsemänneksi, mutta taistelu MM-hopeasta tiivistyi Matti Seistolan sijoituttua kisassa neljänneksi.

Salmisella on on nyt 169 pistettä ja Seistolalla 167 pistettä. Husqvarna-tallissa ajavat suomalaiset ratkovat paremmuutensa 7.-8. syyskuuta St. Flourissa, Ranskassa ajettavassa osakilpailussa. KTM-tallin ranskalainen Antoine Meo varmisti voitolla jo neljännen peräkkäisen mestaruutensa siirtymällä sarjassa 62 pisteen johtoon ennen kahta viimeistä ajopäivää.

– Ei meillä muilla ole ollut käytännössä mitään mahdollisuutta suistaa Meoa mestarin paikalta. Masan (Seistola) kanssa on luvassa syksyllä todellakin tiukka vääntö hopeasta, Salminen totesi tiedotteessaan.

TM:ää kuskaava Eero Remes on neljäntenä 26 pistettä Salmisesta. Remes sijoittui Kastorian toisena ajopäivänä kuudenneksi.

Meon tavoin myös hänen maanmiehensä ja tiimikaverinsa Christophe Nambotin uusi viime kauden mestaruuden. Nambotin oli jälleen pitelemätön E3-luokassa. Hän voitti Kreikan molemmat ajopäivät karkaamalla 57 pisteen johtoon.

Marko Tarkkala ajoi Hondallaan isossa luokassa sunnuntaina kymmenenneksi ja on pisteissä samalla sijalla. Tarkkala pääsi starttaamaan kilpailuviikonloppuun hyvistä asemista oltuaan luokkansa kuudenneksi nopein perjantai-illan supertestillä.

– Yleensä supertesti menee minulta tuloksellisesti alakanttiin, mutta nyt se sujui ihan kelvollisesti. Ei ollut niin kauheasti kirittävää kärkeen lauantaina, Tarkkala kommentoi tiedotteessaan.

E2-luokan mestaruus ratkaistaan kauden seitsemäntenä osakilpailuviikonvaihteena Ranskassa. Italialaisella Honda-kuljettaja Alex Salvinilla on 33 pisteen etu mestaruutta Husabergilla puolustavaan ranskalaiseen Pierre Renetiin.