Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Nadalille shokkitappio Wimbledonissa

Rafael Nadal koki toisena vuonna peräkkäin todellisen yllätystappion Wimbledonin tennisturnauksessa.

urheilu
Rafael Nadal
Rafael Nadal ANDY RAIN / EPA

Tenniksen maailmanlistalla sijalla 135 oleva Belgian Steve Darcis yllätti ensimmäisellä kierroksella Wimbledonissa viidenneksi sijoitetun Rafael Nadalin suoraan kolmessa erässä 7-6, 7-6, 6-4.

Ranskan avoimissa kaksi viikkoa sitten mestaruutta juhlinut Nadal hävisi myös vuosi sitten yllättäen Wimbledonin toisella kierroksella Tshekin Lukas Rosolille. Ensimmäisen kierroksen tappio oli kuitenkin Nadalille historian ensimmäinen Grand Slam -turnauksissa.

Elämänsä ottelun pelannut Darcis vei avauserän tie-breakissa ja sai itseluottamuksensa pilviin. Toisessa erässä Nadal mursi kuitenkin 6-5-johtoon ja pääsi syöttämän erävoitosta, mutta Darcis mursi heti perään takaisin ja vei erän katkaisupeliin. Lopulta Darcis oli huippujännittävässä tie-breakissa parempi lukemin 10-8. Nadal ehti selvittää neljä eräpalloa ja sai itsekin eräpallon, mutta lopulta viides eräpallo toi Darcisille toivotun tuloksen.

Darcis mursi heti kolmannen erän alkuun eikä enää menettänyt omaa syöttöään, joten kolmas erä merkittiin belgialaiselle 6-4. Vain kaksi ATP-kiertueen ottelua tällä kaudella voittanut 29-vuotias Darcis oli itsekin ihmeissään ottelun jälkeen saatuaan kovan päänahan.

- Kukaan ei uskonnut minun voittavan tänään. Olen tietysti onnellinen, enkä oikein tiedä mitä sanoa, Darcis kommentoi ottelun jälkeen.

- Olen aina pelannut hyvin ruoholla, en ehkä täällä Wimbledonissa, missä minulla on ollut vaikeita kaavioita, vuonna 2009 myös toiselle kierrokselle edennyt Darcis sanoi.

Helmikuussa pelikentille polvivamman jälkeen palannut Nadal jätti Ranskan avointen mestaruuden jälkeen Wimbledonin esiturnaukset väliin ja keskittyi lepäämiseen.

- Rafa ei pelannut parasta otteluaan. Se on aina vaikeaa, kun pelaat ensimmäistä peliä ruoholla. Halusin itse vain pelata omaa peliäni, tulla verkolla ja välttää pelaamista takarajalla. En ajatellut hänen polveaan, tennis on tarpeeksi vaikeaa, kun keskittyy pelkästään omaan peliin, Darcis ilmoitti.

Muut suosikit jatkoon

Nadalin kompuroidessa sen sijaan kakkossijoitettu Andy Murray ja kolmossijoitettu Roger Feder selvittivät tiensä helposti jatkoon. Kotiyleisön edessä pelannut Murray päihitti Saksan Benjamin Beckerin kolmessä erässä 6-4, 6-3, 6-2.

Peliä dominoinut Murray teki samalla brittiläistä tennishistoriaa, sillä hän ohitti 106:nnen Grand Slam -voiton myötä Fred Perryn.

- Tämä oli hyvä alku. Grand Slam -turnauksien ensimmäissä peleissä on aina pientä hermoilua, etenkin minulla täällä Wimbledonissa. Olen iloinen, että sain homman hoidettua ja pystyn parantamaan vielä tästä, Murray kommentoi.

Federer puolestaan voitti Victor Hanescun suoraan kolmessa erässä 6-3, 6-2, 6-0 vain 68 minuuttia kestäneessä kamppailussa.

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat