Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Boston suli viime hetkillä - Chicago ratkaisi Stanley Cupin huikealla tavalla

Chicago nousi maalin tappioasemasta Stanley Cup -mestariksi vain reilu minuutti ennen päätössummeria. Mestaruus on Chicagolle historian viides.

urheilu
Chicago blackhawks Stanley Cup
AFP / Lehtikuva

Chicago Blackhawks on voittanut jääkiekkoliiga NHL:n mestaruuden. Chicago kaatoi Suomen aikaa varhain tiistaiaamuna Boston Bruinsin kuudennessa finaalissa 3-2 ja vei Stanley Cupin 4-2-voitoin. Bostonissa pelatusta kuudennesta loppuottelusta ei tapahtumia puuttunut.

Selkä seinää vasten pelannut Boston aloitti kotiyleisönsä edessä erittäin aggressiivisella pelillä. Bruins-pelaajat antoivat jatkuvasti kahdella miehellä paineen Chicagolle ja vierailijoilla oli suuria vaikeuksia saada peliään auki.

Bostonin aktiivisuus palkitiiin ajassa 7.19. Chris Kelly kaivoi hyökkäyspään aloituksesta voiton, Chicago ei saanut kiekkoa purettua ja Kelly viimeisteli maalin takakulmalta Daniel Paille'n ja Tyler Seguinin hienosta esityöstä Bruinsin 1-0-avausmaalin.

Ensimmäisessä erässä vain kuusi kertaa torjuntatöihin joutunut Tuukka Rask otti heti maalin jälkeen tärkeän kopin, kun Chicagon sähäkkä Michael Frolik pääsi puolittaiseen läpiajoon.

Boston pääsi avauserässä myös kahdesti ylivoimalle, mutta viimeistelystä jäi uupumaan viimeinen silaus. Erän lopun ylivoimalla Brad Marchand pelasi loistavan paikan David Krejcille Corey Crawfordin maalin takatolpalle, mutta tshekkisentteri ei saanut jatkettua kiekkoa tyhjään maaliin.

Chicago-kapteeni iskee tasoituksen

Boston aloitti myös toisen erän terävästi. Kotijoukkueen toinen osuma on lähellä heti ensimmäisellä minuutilla, mutta Krejcin haave finaalien avausmaalista kilpistyi ylärimaan. Chicago sen sijaan hyödynsi paikkansa paremmin.

Blackhawks-agitaattori Andrew Shaw otti kaksiminuuttisen ja Boston hukkasi kolmannen ylivoimansa. Jonathan Toews karkasi alivoimalla keskialueen aloituksen jälkeen Patrick Kanen kanssa ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi kapteeni laukoi kiekon helposti Raskin jalkojen välistä maaliin.

Chicago pääsi 1-1-tasoituksensa jälkeen paremmin peliin mukaan. Bostonille ongelmia tuotti ensimmäisessä erässä loukkaantunut Jaromir Jagr, joka ramppasi läpi toisen erän vaihtopenkin ja pukuhuoneen välillä.

Boston sulaa viime hetkillä

Finaalisarjan neljännen ottelun jälkeen kritiikin kohteeksi joutunut Corey Crawfrod piti kolmannen erän alussa joukkuettaan pystyssä. Bostonin täysosuma oli erittäin lähellä kahdeksan minuutin kohdalla, kun Daniel Paille ajoi taitavasti maalille. Crawford venyi kuitenkin hienoon jalkatorjuntaan.

Bostonin työ tuotti tulosta erän puolivälin jälkeen. David Krejci katkaisi maalin takana Chicagon ykköspakin Duncan Keithin syötön ja jatkoi kiekon maalin eteen Milan Lucicille, joka laukoi kiekon tolpan kautta toistamiseen Crawfordin taakse.

Chicago sai reilut viisi minuuttia ennen loppua mahdollisuuden tasoitukseen, kun Chris Kelly otti kaksi minuuttia korkeasta mailasta. Blackhawksin ylivoima ei kuitenkaan ollut löytänyt taaskaan uomiinsa, ja Boston selvitti alivoimansa.

Kuudennen finaalin lopusta ei draamaa puutu. Boston näytti vielä minuutti ennen loppua venyttävän ratkaisun seitsemänteen otteluun, mutta toisin kävi.

Bryan Bickell nosti ensin maalin edestä Chicagon 2-2-tasatilanteeseen Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen alustuksesta. Vain 17 sekuntia myöhemmin Dave Bolland suti maalin edestä Johnny Oduyan viivakudin Raskin taakse.

Chicago voitti näin ottelun 3-2-lukemin ja otti seurahistoriansa viidennen Stanley Cupin 4-2-voitoin. Chicago juhli edellisen kerran mestaruutta keväällä 2010.

Suosittelemme

Tuoreimmat