Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Urheiluruutu

Nieminen tappion jälkeen: Ei ollut paljon mahdollisuuksia

Wimbledonin avauskierroksella tappion kärsinyt Jarkko Nieminen kertoi antaneensa kaikkensa eikä lähtenyt jossittelemaan sairastelulla.

urheilu
Jarkko Nieminen
Jarkko Nieminen taipui Michael Llodralle. EPA

Jarkko Nieminen hävisi Wimbledonin tennisturnauksen ensimmäisellä kierroksella Michael Llodralle suoraan kolmessa erässä 6-7, 4-6, 3-6. Niemisen mukaan ottelu ratkaisu syntyi syöttöpelissä.

- En saanut hirveästi mahdollisuuksia Llodran syötöissä. Kerran pystyin murtamaan ja taisi joku toinenkin murtopallo olla, mutta ei ollut paljon mahdollisuuksia. Ei jäänyt paljon marginaaleja omiin syöttöihin, enkä syöttänyt tänään ihan niin hyvin kuin olisi pitänyt. Siihen se sitten kuitenkin kaatui, käytin paikkani mielestäni ihan hyvin, mutta niitä ei vain tullut tarpeeksi, Nieminen kertoi Ylelle.

Ensimmäinen erä ratkesi vasta katkaisupelissä, jonka Llodra vei pistein 7-3. Ottelun käännekohta nähtiin kuitenkin toisessa erässä, jossa Nieminen oli jo pääsemässä peliin paremmin mukaan.

- Toisessa erässä tuntui, että sain otetta takaisin, kun onnistuin ottamaan murron takaisin. Tilanteessa 4-5 meni kuitenkin kolme lyöntiä pari senttiä pitkäksi tai leveäksi, ja sitten se peli meni siihen ja koko erä. Kolmannessa erässä hän sai aikaisen murron, jonka piti lopuun asti, Nieminen kuvaili pelin kulkua.

Maailmanlistalla sijalla 38 oleva Nieminen kärsi turnauksen alla vatsataudista, jonka takia hän joutui käymään sairaalassakin. Nieminen ei kuitenkaan lähtenyt syyttämään tappiosta sairastelua.

- Vointi oli ihan hyvä tänään. Jaksoin ihan hyvin ja lyönti lähti ihan mallikkaasti. Eihän valmistautuminen tietysti ollut ihan sitä, mitä olisin toivonut. Mutta kentälle mennään ja pelataaan siinä kunnossa, mitä on.

- Aina on tylsä hävitä ja se on suurempi tai pienempi pettymys. Samaan aikaan kuitenkin tuntuu, että en voi enenmpää vaatia näissä olosuhteissa. Vaadin itseltäni paljon, välillä vähän liikaakin, mutta tälllä valmistautumisella tein kaiken mitä pystyin.

"Llodra pelasi odotetusti"

Nieminen ja maailmanlistalla 53:ntena oleva Llodra olivat kohdanneet kahdesti ennen Wimbledonia, eikä ranskalaisen pelissä ollut yllätyksiä.

- Llodra pelasi ihan niin kuin odotinkin. Hänen vahvuudet, hyvä syöttö ja alakierre, korostuvat vain ruoholla. Tietysti se oli haasteellista, mutta se oli ihan odotettua Llodraa, kertaalleen Llodran voittanut Nieminen sanoi.

Niemisen mukaan pelaaminen legendaarisessa Wimbledonin turnauksessa ja ruohoalustalla eroaa hiukan muista turnauksista.

- Ruoholla vastustaja pystyy roikkumaan paremmin mukana pelkällä syötöllä. Siitä se poikkeaa, että marginaalit ovat muihin alustoihin nähden vieläkin pienempiä. Tykkään kyllä pelata ruoholla ja pystyn menestymään siinä ihan yhtä hyvin tai huonosti kuin muuallakin.

Niemisen urakka Wimbledonissa jatkuu vielä nelinpelissä, jossa hän pelaa yhdessä venäläisen Dimitri Tursunovin kanssa. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee 14:nneksi sijoitettu kaksikko Rohan Bopanna ja Edouard Roger-Vasselin.

- Ykkösprioriteetti oli tietysti kaksinpelissä, mutta Dimitrin kanssa kerran pelattiin Münchenissa ja voitettiin kisa. Hauska koittaa vielä nelinpeliä ja yritetään päästä mahdollisimman pitkälle. Sitten sen jälkeen on pieni tauko ja pääsen kotiin.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat