Stahovski aiheutti shokkitappion – Federer katsomoon

Roger Federer ei voita ainakaan tänä vuonna kahdeksatta Wimbledonin mestaruuttaan. Ukrainan Sergi Stahovski pudotti sveitsiläisen jo toisella kierroksella.

urheilu
Roger Federer
Roger FedererAFP / Lehtikuva

Wimbledonin tennisturnauksen kolmas päivä oli yllätyksiä täynnä. Suurimman pommin jysäytti kuitenkin ukrainalainen Sergi Stahovski pudottamalla hallitsevan mestarin, Roger Federerin kolmituntisen urakoinnin päätteeksi 6-7, 7-6, 7-5, 7-6.

ATP-rankingissa vasta sijalla 116 majaileva Stahovski, 27, käytti toisen ottelupallonsa hyväksi ja päätti seitsenkertaisen mestarin taipaleen turnauksessa. Samalla päättyi Federerin 36 perättäisen Grand Slam -turnauksen putki, joissa hän on päässyt vähintään puolivälieriin asti. Edellisen kerran hän putosi kahdeksan parhaan joukosta vuonna 2004 Ranskan avoimissa.

- En vieläkään usko, mitä juuri tapahtui. Pelasin parasta tennistäni, ja se ei melkein riittänyt. Olen uskomattoman onnellinen, Stahovski, jolla ei ole edes valmentajaakaan, totesi ottelun jälkeen.

Federer on urallaan voittanut ennätykselliset 17 Grand Slam -turnausta. Hän ei ole pudonnut Wimbledonissa näin aikaisin sitten vuoden 2002, jolloin hän hävisi jo ensimmäisellä kierroksella. Federer ei liiemmin ole hävinnyt ATP-rankingissa päälle 100 sijoittuneille pelaajille. Edellisen kerran näin on käynyt vuonna 2005 Monte Carlossa, kun hän hävisi sijalla 101 silloin olleelle Richard Gasquet’lle.

Lähteet: Reuters, AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat