Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

NÄKÖKULMA: Tennishistorian ihmeellisin päivä

Wimbledonissa nähtiin keskiviikkona hurja määrä vetäytymisiä, luovutuksia ja jättiyllätyksiä.

urheilu
Michelle Larcher de Brito.
Michelle Larcher de Brito pudotti Maria Sharapovan.AFP/Lehtikuva

Eilinen keskiviikko jää tennishistoriaan todella ihmeellisten tapahtumien päivänä. Ainakaan kovin monta vastaavaa päivää ei ole koskaan nähty kuin mitä Wimbledonissa eilen koettiin.

Päivä alkoi toinen toistaan seuraavilla uutisilla pelaajien vetäytymisistä ennen kuin ottelut saatiin kunnolla edes käyntiin. Lopulta vetäytymisiä ja luovutuksia nähtiin keskiviikon aikana seitsemän - ja varsin kovasta päästä.

Kokonaan jo ennen ottelunsa alkua vetäytyivät naisten kakkossijoitettu Victoria Azarenka, miesten kymmenenneksi sijoitettu Marin Cilic, Rafael Nadalin avauskierroksella pudottanut Steve Darcis sekä yllätysvalmis Jaroslava Shvedova. Kesken ottelun luovuttivat kuudenneksi sijoitettu Jo-Wilfried Tsonga, syöttötykki John Isner sekä kokenut Radek Stepanek.

Monet vetäytymisistä johtuivat kaatumisista liukkaalla ruoholla. Esimerkiksi Azarenka ja Darcis loukkantuivat jo avausotteluissaan eivätkä pystyneet pelaamaan toisella kierroksella. Luovuttaneiden lisäksi ainakin Caroline Wozniacki ja Maria Sharapova liukastelivat ruoholla ja tarvitsivat hoitoa ottelun aikana.

Kisajärjestäjien mukaan kentissä ei ole kuitenkaan mitään vikaa. Järjestäjien mukaan luovtukset johtuvat useista eri syistä ja pelaajat ovat päinvastoin kiitelleet kenttien kuntoa.

Kaikkien luovutusten jälkeen illalla jysähti sitten kaksi todellista yllätystä. Kolmanneksi sijoitettu vahva ruohopelaaja Maria Sharapova hävisi suoraan kahdessa erässä Portugalin entiselle junioritähdelle Michelle Larcher de Britolle.

Ihmeellinen keskiviikko ei olisi voinut saada muuta päätöstä kuin Roger Federerin ensimmäisen tappion Grand Slam -turnauksessa ennen puolivälieriä sitten Ranskan avointen 2004. Maailmanlistalla sijalla 116 oleva Sergi Stahovski pelasi kaunista vanhan ajan syöttö-volley -peliä, johon sveitsiläinen ei löytänyt vastausta.

Federerin ja Nadalin pudottua Novak Djokovic ja Andy Murray ovat nyt entistä vahvemmilla. Naisten puolella Serena Williams on ollut ylivoimainen suosikki koko ajan, mutta kakkos- ja kolmossijoitettujen Azarenkan ja Sharapovan putoaminen tekee Serenan urakasta entistä helpompaa.

Tosin eilisen jälkeen mitään ei uskalla enää pitää varmana.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat