Suora

  • Suunnistuksen EM Sprintti viestit

Sirbiladzen pelikielto koveni

FC Interin hyökkääjä Irakli Sirbiladze on saanut yhden ottelun lisäpelikiellon annettuaan erotuomarille tappouhkauksen pelaajakäytävällä.

urheilu
Irakli Sirbiladze
Irakli SirbiladzeYle

Irakli Sirbiladze sai 19.6. pelatun FF Jaro-FC Inter -ottelun puoliajalla punaisen kortin, josta seurasi automaattisesti kahden ottelun pelikielto. Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta antoi vielä lisäksi yhden ottelun pelikiellon kuultuaan ottelun erotuomaria sekä delegaattia ja Sirbiladzen sekä Interin vastineet.

Kurinpitolatakunnan selvityksen mukaan puoliaikojen välisellä tauolla FC Interin pelaaja Irakli Sirbiladze sanoi pelaajakäytävällä erotuomarille, että ”After football I will kill you”. Tämän jälkeen hän jatkoi matkaansa pukuhuoneeseen. Erotuomari pyysi pelaajan takaisin käytävälle ja näytti hänelle punaista korttia.

Vastineiden mukaan Sirbiladze ei sanonut sanoja aggressiivisesti tai käyttäytynyt muutenkaan uhkaavasti. Sirbiladze oli loukkaantunut rajussa taklauksessa, jonka seurauksena hänet oli vaihdettu kentältä pois.

Raporttien ja vastineiden perusteella ei ole pääteltävissä, että tilanne olisi ollut uhkaava. Kysymyksessä oli kuitenkin erotuomaristoon kohdistuva sanallinen uhkaus, vaikka kyseisessä tilanteessa ei puututtu erotuomariston fyysiseen koskemattomuuteen. Kurinpitovaliokunta suhtautuu tilanteeseen vakavasti. Sirbiladzen katsotaan syyllistyneen epäurheilijamaiseen käytökseen.

Kurinpitovaliokunnan päätökseen ei voi hakea muutosta.

Lähteet: Palloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat