Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jokerit KHL:ään vuonna 2014 - Helsinki-areena venäläisomistukseen

Jääkiekkoseura Helsingin Jokerit aloittaa pelaamiseen KHL:ssä vuonna 2014. Monitoimihalli Helsinki-areena on myyty venäläisomistukseen.

urheilu
Venäläis-suomalainen liikemies Gennadi Timtshenko (vas.), Jokereiden hallituksen puheenjohtaja Hjallis Harkimo ja liikemies Roman Rotenberg tiedotustilaisuudessa Hartwall Areenalla Helsingissä perjantaina 28. kesäkuuta.
Venäläis-suomalainen liikemies Gennadi Timtshenko (vas.), Jokereiden hallituksen puheenjohtaja Hjallis Harkimo ja liikemies Roman Rotenberg tiedotustilaisuudessa Hartwall Areenalla Helsingissä perjantaina 28. kesäkuuta.Aleksi Tuomola / Lehtikuva

Venäläiset liikemiehet Gennadi Timtshenko ja Boris Rotenberg ostavat Helsinki-areenan Harry Harkimolta. Kauppasummaa ei paljastettu. Harkimo pysyy Jokerien omistajana, mutta venäläismiljardöörit saavat option ostaa osan Jokereista, joka siirtyy kaudesta 2014-15 alkaen pelaaman Itä-Euroopan jääkiekkoliiga KHL:ään.

Vuonna 1997 valmistunut Helsinki-areena on isännöinyt monia suurtapahtumia ja arvokisoja. Reilut 13 000 katsojaa vetävässä hallissa on järjestetty muun muassa kolmet jääkiekon MM-kisat sekä Euroviisut.

Vuonna 1967 perustettu Helsingin Jokerit on voittanut kuusi Suomen mestaruutta, joista viimeisin on vuodelta 2002. Jokerit pelaa vielä kauden jääkiekon SM-liigassa ennen siirtymistä KHL:ään.

Forbes-lehden mukaan Gennadi Timtshenkon omaisuuden arvo on 14,1 miljardia dollaria ja Boris Rotenbergin 1,4 miljardia. Molemmilla liikemiehillä on myös Suomen kansalaisuus.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat