1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jokereihin isoja muutoksia - "Ei näillä eväillä lähdetä KHL:ään"

Harry Harkimo myi Helsingin Areenan, mutta aikoo pysyä KHL:n siirtyvän Jokerien omistajana tulevaisuudessakin.

Harry Harkimo Kuva: Lehtikuva

Helsingin Jokerit siirtyy jääkiekon SM-liigasta KHL:ään kaudesta 2014-15 alkaen, mikä on Jokerien omistajan Harry Harkimon mukaan merkittävä asia koko suomalaiselle jääkiekolle.

- Kyllä mä pidän tätä historiallisena, että Jokerit lähtee pelaaman yksin jotain liigaa. Me otamme tässä märättyjä riskejä ja tämä on historiallinen tapaus.  Niin kauan kuin Jokerit on ollut olemassa olemme pelanneet aikaisemmin SM-liigaa ja välillä divariakin, mutta tämä on uusi askel, Harkimo sanoi Ylelle.

- Mä olen tottunut siihen, että bisnestä kehitetään ja yritetään päästä isompiin ympyröihin ja kansainvälistyä. Uskon, että tämä avaa myös isoja mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille, jotka haluaa päästä Venäjälle ja heidän vientiinsä. Tässä on aika paljon synergiaa.

Harkimo on luottavainen, että KHL-liiga ja sen pelit kiinnostavat myös suomalaisyleisöä. 

- Kyllä kansainväliset pelit ovat aina kiinnostaneet. Prahassa uuden KHL-joukkueen pelit on kiinnostanut tosi paljon ja sinne on myyty tosin hyvin lippuja. En näe mitään syytä, miksi korkeatasoisempi jääkiekko, jossa on suomalaisia ja ulkomaalaisia pelaajia, ei kiinnostaisi täällä. Meille tulee myös ihan eritasoinen joukkue, joka varmasti kiinnostaa yleisöä.

Vielä tulevan kauden SM-liigassa pelaavan Jokerien on pistettävä organisaatio uuteen uskoon reilussa vuodessa ennen kuin se on valmis KHL:ään, jossa muun muassa matkustus tulee olemaan täysin erilaista kuin kotoisessa liigassa.

- Meille palkataan urheilutoimenjohtaja, joka astuu virkaan nyt syksyllä ja alkaa miettiä KHL-joukkuetta. Vahvistamme koko organisaatiota sekä markinointia ja muuta. Ei näillä eväillä lähdetä sinne KHL:ään, joudumme tekemään aika paljon muutoksia ja kehittämään organisaatiota. Siksi mä olen itse lähtenyt takaisin toimitusjohtajaksi, tämä on ikään kuin paluu menneisyyteen.

Helsingin Areenan ostaneilla Gennadi Timtshenkolla ja Boris Rotenbergilla on optio ostaa tulevaisuudessa osa Jokereista, mutta Harkimo tulee olemaan seuran pääomistaja jatkossakin.

- Olen tosi innoissani tästä hommasta, enkä olisi tähän muuten lähtenytkään. Jokerit on tosi rakas asia mulle, enkä ihan heti jätä sitä. Heillä on mahdollisuus ostaa osa Jokereista, mutta mä tulen pysymään aina puikoissa.

Harkimo kiisti, että siirtyminen KHL:ään olisi johtunut SM-liigaan ja pitkään suunniteilla olevan Eurooopan liigaan liittyvistä pettymyksistä.

- En ajattele, että tämä on pettymys mihinkään suuntaan, vaan tämä on tapa, jolla Jokereita voidaan kehittää jatkossa.