Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lisicki päätti Serenan huiman voittoputken

Wimbledonin ylivoimainen voittajasuosikki koki harvinaisen tappion 4. kierroksella.

urheilu
Sabine Lisicki
Sabine Lisicki juhlii voittoa Serena Williamsia vastaan.EPA

Saksan Sabine Lisicki päätti Serena Williamsin 34 ottelun voittoputken voitettuaan Wimbledonin Grand Slam -turnauksen 4. kierroksen ottelun sensaatiomaisesti 6-2, 1-6, 6-4.

Turnauksen viisinkertainen mestari Williams oli hävinnyt koko kaudella vain kaksi ottelua ennen Wimbledonia. 34 ottelun voittoputki oli amerikkalaisen uran pisin.

- Serena pelasi fantastisen ottelun ja löi uskomattomia lyöntejä välillä. Yleisö oli huikealla tavalla mukana ottelussa. Tärisen vieläkin siitä tunteesta, kertoi Lisicki kyynelehtien ottelun jälkeen.

Saksalainen osoitti olevansa niitä harvoja pelaajia, jotka pärjäävät Serenalle lyöntien voimakkuudessa. Huippusyötön omaava Lisicki voitti avauserän, mutta Williams petrasi otteitaan toisessa erässä vieden yhteensä peräti yhdeksän peliä peräkkäin.

Kolmannessa erässä puolalaisvanhemmat omaava saksalainen näytti jo alistuvan kohtaloonsa Williamsin johdettua 3-0, 40-15. Lisicki löysi kuitenkin vielä yhden vaihteen ja käänsi ottelun itselleen.

Turnauksessa 23:nneksi sijoitettu saksalainen kohtaa puolivälierässä Viron Kaia Kanepin. Suuryllätyksenä Lisickin puolivälieräpaikkaa ei voi pitää, sillä tämä on jo hänen neljäs kertansa puolivälierissä. Kaksi vuotta sitten hän ylsi Lontoossa välieriin.

Muissa Grand Slameissa Lisicki ei ole kertaakaan yltänyt 4. kierrosta pidemmälle. Tämän vuoden Wimbledon-turnausta ovat värittäneet kärkisijoitettujen tappiot ja useat loukkaantumiset ja luovutusvoitot ennen puolivälieriä.

Lähteet: AP - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat