Suora

  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Viron tennisylpeys katkaisi brittiteinin lennon

Kaia Kanepi eteni toistamiseen Wimbledonin puolivälieriin.

urheilu
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi eteni taas Wimbledonissa puolivälieriin.EPA

Viron Kaia Kanepi murskasi kotiyleisön toivon, Laura Robsonin haaveet puolivälieräpaikasta maanantaina. Kanepi eteni kahdeksan parhaan joukkoon lukemin 7-6(6), 7-5.

Puolivälieräpaikka Wimbledonissa on 28-vuotiaalle Kanepille uran toinen. Hän on yltänyt Grand Slam -puolivälieriin myös kahdesti Ranskan avoimissa ja kerran Yhdysvaltain avoimissa.

Kotiyleisö olisi toivonut 19-vuotiaan Robsonin etenevän ensimmäisenä brittinaisena 29-vuoteen Wimbledonin puolivälieriin. Robsonilla oli kaikki mahdollisuudet avauserän voittoon johdettuaan katkaisupeliä jo 5-2.

Sitten tuli kaksoisvirhe pahaan paikkaan ja koko ottelu kääntyi. Kanepi kohtaa puolivälierässä turnauksen ylivoimaisen voittajasuosikin Serena Williamsin jatkosta pudottaneen Saksan Sabine Lisickin.

Naisten turnauksen puolivälieriin ylsi myös Kiinan Li Na, joka teki selvää jälkeä (6-2, 6-0) Italian Roberta Vincistä. Kahdeksan parhaan joukkoon etenivät myös USA:n Sloane Stephens, kahden vuoden takainen mestari, Tshekin Petra Kvitova ja Belgian Kirsten Flipkens.

Kärkisijoitettujen kaaduttua naisten korkeimmalle rankattu pelaaja puolivälierissä on nelossijoitettu Puolan Agnieszka Radwanska.

Lähteet: AFP - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat