Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärkiotteluiden onnistujista Superpesiksen kuukauden pelaajat

Superpesiksen kesäkuun kuukauden pelaajat valittiin tiistaina. Miehissä palkinnon pokkasi Sotkamon Jymyn Roope Korhonen ja naisissa Lapuan Virkiän Enni Kylä-Kause.

urheilu
Sotkamon Jymyn Roope Korhoselle valinta kuukauden pelaajaksi oli uran neljäs. (arkistokuva) YLE

Sotkamon Korhonen uransa neljättä kertaa kuukauden pelaaja

Sotkamon Jymyn Roope Korhonen on valittu kesäkuun pelaajaksi miesten Superpesiksessä. Lyöjätilaston kolmonen ja yhdeksikön pelaajista selvästi tehokkain kotiuttaja iski yhdeksässä ottelussa hurjat tehot 2+28 lyötyä. Valinta kuukauden pelaajaksi on Korhoselle uran neljäs.

Sisäpelitehojen lisäksi Korhonen on onnistunut erinomaisesti kolmoskopparin tontillaan. Sotkamon ulkopeli on pitänyt läpi koko kauden ja joukkueen kentästä on lyöty keskimäärin vain kolme juoksua ottelua kohden. Kesäkuun otteluissa Korhonen pokkasi neljä ykköspalkintoa, joista kaksi kärkikamppailuissa Vimpelin Vetoa vastaan.

Enni Kylä-Kause hurjassa vireessä naisten Superpesiksessä

Kasvattajaseurastaan Raumalta Lapuan Virkiään siirtynyt vaihtajajokeri Enni Kylä-Kause on yltynyt oivaan pelivireeseen keskikesän otteluissa. Kesäkuun saldo, 61 kärkilyöntiä, on hurja – erityisesti onnistumisprosentti 81,3 huomioiden. Kylä-Kause pystyy tarvittaessa myös kotiuttamaan, mistä kertovat tehot 1+11 kahdeksassa ottelussa.

Kärkilyöntitilaston ykkösnimi ylsi palkinnoille viidesti kesäkuun aikana. Mikä tärkeintä, nappionnistumiset ajoittuivat kolmeen kärkiotteluun Pesäkarhuja (Pori) vastaan. Kuukauden pelaajan titteli on Kylä-Kauselle uran ensimmäinen.

Sekä Kylä-Kause että Roope Korhonen on valittu Itä-Länsi-otteluihin Hyvinkäällä 13.-14.7, samoin kuin toukokuun parhaat Carita Toiviainen Porista ja Henri Puputti Vimpelistä.

Ville Aalto ja Emilia Itävalo kuukauden pelaajiksi Ykköspesiksessä

Haminan Palloilijat on valloittanut kärkipaikan miesten Ykköspesiksessä ennakkosuosikeilta Oulun Lippo Pesikseltä ja Kempeleen Kiriltä. Mailan varressa joukkueen onnistujiin lukeutuu vaihtaja- ja kotiuttajajokeri Ville Aalto. Miesten Ykköspesiksen kesäkuun pelaaja pitää hallussaan kärkilyöntitilaston kuudetta ja lyöjätilaston viidettä sijaa.

Kärkilyönti- ja tehopistetilastojen ykkönen sekä etenijätilaston kakkonen Emilia Itävalo on valittu naisten Ykköspesiksen kesäkuun pelaajaksi. Kankaanpään Mailan kasvatti on 18-vuotias tulevaisuuden lupaus, joka viihtyy ulkopelissä siepparin tontilla. Itävalo nappasi neljä palkintoa kesäkuun seitsemästä ottelusta.

Lähteet: Suomen Pesäpalloliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat