Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Impey nousi historiallisesti Tourin kokonaiskilpailun johtoon

Pyöräilyn Ranskan ympäriajon kuudes etappi päättyi odotetusti massakiriin. Kokonaiskilpailun johtoon nousi historiallisesti Etelä-Afrikan Daryl Impey.

urheilu
Daryl Impey
Daryl ImpeyEPA

Ranskan ympäriajon 176,5 kilometrin mittainen tasamaaetappi Aix-en-Provencesta Montpellieriin päättyi odotetusti massakiriin, ja yhtä odotetusti sprintterit miehittivät kärkisijat. Etappivoiton vei nimiinsä Lotto-Belisol-tallin saksalaispolkija Andre Greipel ennen Cannondalen Peter Sagania ja Argos-Shimanon Marcel Kitteliä.

Etappivoitto oli Greipelille hänen viides Ranskan ympäriajossa. Vain neljä saksalaista on voittanut enemmän Tourin etappeja kuin Greipel: Erik Zabel (12), Rudi Altig (8), Jan Ullrich (7) ja Didi Thurau (6).

Etapin yksi ennakkosuosikeista, keskiviikkona voittoa juhlinut Mark Cavendish koki kovia 32 kilometriä ennen maalia, kun hän kaatui. OmegaPharman Jerome Pineau auttoi kuitenkin tallin sprinttitykkin takaisin pääjoukkoon, mutta kaksi vuotta sitten etapin voittanut Cavendish jätettiin kirissä neljänneksi.

Kokonaiskilpailun johtoon nousi historiallisesti Etelä-Afrikan Daryl Impey, josta tuli näin ensimmäinen afrikkalainen, joka on johtanut Ranskan ympäriajoa tai Grand Tour -kilpailua. Orica-GreenEdgen ajajan johto on kolme sekuntia toisena olevaan Norjan Edvald Boasson Hageniin.

- Olen todella ylpeä, että olen ensimmäinen eteläafrikkalainen ja ensimmäinen afrikkalainen, joka saa pitää yllään keltaista paitaa, Impey totesi.

- Joskus tähdet osuvat kohdilleen ja tämä oli todellakin sellainen hetki. Keltaisen paidan pitäminen 100. Ranskan ympäriajossa on unelmieni täyttymys.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat